Manel Balcells serà el nou conseller de Salut

Metge i militant d'ERC, va ser conseller l'any 2006 i ha estat director mèdic de l'Hospital General de Granollers

Manel Balcells
Manel Balcells | balcells.cat
Joan Serra Carné / Bernat Surroca / Carme Rocamora
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:11h
Manel Balcells serà el nou conseller de Salut del Govern de Pere Aragonès per prendre el relleu de Josep Maria Argimon. Nascut a Ripoll l'any 1958, Balcells és militant d'ERC i va ser conseller d'Universitats i Recerca durant unes setmanes, entre l'abril i el maig de 2006.

Metge i llicenciat en Medicina, se'l considera un dels impulsors de la medicina de l'esport a Catalunya i es especialista en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica. Vinculat durant anys a la medicina a Granollers, Balcells ha estat director mèdic de l'Hospital General de Granollers i tinent d'alcalde d'aquest municipi. Actualment, és director del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya, comissionat de salut de leitat i president de la Fundació de Gestió de Sant Pau i membre del consell de Govern del consorci sanitari de Terrassa i de l’Hospital del Mar.

És un dels nomenaments que és farà efectiu dilluns al matí, després que Aragonès hagi mantingut dues jornades intenses de treball al Palau de la Generalitat, juntament amb la consellera Laura Vilagrà i el seu equip. L'agenda del president ha consistit a fer reunions i trucades per perfilar els nous membres de l'executiu, i també ha mantingut contactes amb agents econòmics i socials. En paral·lel, tots els consellers de Junts ja van posar dissabte el seu càrrec a disposició del president, i està prevista la publicació del cessament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya dilluns mateix.