L'Oficina de Turisme de Ripoll registra més de 13.300 consultes durant l'estiu

La majoria han estat el mes d'agost i de la mà, principalment, de turistes de Barcelona

L'Oficina de Turisme de Ripoll.
L'Oficina de Turisme de Ripoll. | Ajuntament de Ripoll
Redacció
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:16h
En total, l'Oficina de Turisme de Ripoll ha rebut aquest estiu 13.309 consultes (2.852 al juny, 3.673 al juliol i 7.169 a l'agost). El juliol ha estat en segona posició, amb un 27% del total de consultes de l'estiu i cal destacar que el mes de juny no ha quedat gaire per sota respecte al mes de juliol amb 2 de cada 10 consultes, gràcies sobretot a l'augment de les visites de grups concertats i d'escoles.

L'estiu d'enguany hi ha hagut un nombre de consultes molt similar respecte a l'estiu de l'any passat. Tot i això, les dades són inferiors a les del 2019, abans de la pandèmia.

Turistes, sobretot, de Barcelona
Sis de cada deu turistes que visiten Ripoll són de Catalunya i sobretot de Barcelona i la seva àrea metropolitana, un fet que s'ha esdevingut tots els darrers estius i anys anteriors. Un 16% dels visitants venen de l'estat espanyol, els quals majoritàriament de les comunitats autònomes de Madrid, el País Valencià i el País Basc. A molt poca distància, conformant el 15% dels visitants d'aquest estiu, són procedents del continent europeu, destacant sobretot 2 països: França i Països Baixos. 2 de cada 100 consultes han estat per part de visitants procedents de fora d'Europa, sobretot del continent americà (Estats Units, Mèxic i Colòmbia) i d'Israel.

Per altra banda, el 7% de les consultes han estat de forma no presencial (telèfon, correus electrònics). Referent a la franja d'edat dels qui han fet consultes a l'Oficina de Turisme, la predominant ha estat la compresa entre els 45 i 64 anys, essent 6 de cada 10 consultes han estat per part de visitants d'aquesta franja.

Pràcticament, la meitat dels visitants a l'Oficina de Turisme de Ripoll durant aquest estiu han estat parelles, seguidament vora un terç del total de visitants han estat famílies i amb molta distància conformant vora un 10% cada un, els quals han vingut sols o amb amics. El segment de grups organitzats ha tingut un pes molt petit, menor de l'1% (normalment aquests grups venen fora del període estival).

Referent al tipus de consultes que s'han rebut per parts dels visitants a l'Oficina de turisme durant aquest estiu, la més sol·licitada ha estat la visita o informació sobre el conjunt monàstic, demanada per gairebé 4 de cada 10 visitants. La següent consulta més demanada, vora el 18% del total, ha estat informació general del patrimoni de Ripoll. Ja en menor mesura, entre un 5% i un 6% cada una, destaca les consultes respecte a informació de la comarca, plànol urbà de Ripoll, el Museu Etnogràfic i agenda d'activitats.