el temps

Alerta per intensitat de pluja fins dijous al Ripollès

El Meteocat activa l'avís per perill de ruixats intensos des d'aquest dimecres al migdia i també el manté durant gairebé tot el dijous

Un llamp prop de la torre de Collserola | Alfons Puertas / Observatori Fabra
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 28 de setembre de 2022 a les 12:59 |
La pluja que ha deixat un cap de setmana passat per aigua a bona part de Catalunya -amb afectacions importants al Camp de Tarragona- es queda almenys fins dijous. Això és el que assegura la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) i que ha fet activar l'avís per intensitat de la pluja a fins a onze comarques a partir d'aquest dimecres al migdia i durant gairebé tot el dijous.

Així doncs, durant el migdia d'aquest dimecres i durant tota la tarda les comarques en alerta són la Selva, el Pla de l'Estany, el Gironès, l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Garrotxa. En aquests territoris es poden acumular 20 litres en 30 minuts i els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra.
De cara al dijous, l'alerta es mantindrà al matí i fins al migdia a la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà i l'Alt Empordà. A més, durant tota la tarda el mateix avís del Meteocat per intensitat de la pluja seguirà actiu en aquestes comarques i s'ampliarà a la Garrotxa, el Ripollès, Osona, el Vallès Oriental, el Maresme i el Barcelonès.


Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació