Consternació a Campdevànol i Ripoll pel crim masclista

Doble concentració per condemnar l'assassinat de la jove de 21 anys

Concentració a Campdevànol contra el crim masclista
Concentració a Campdevànol contra el crim masclista | ACN
Redacció
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 15:41h
Campdevànol i Ripoll continuen en xoc per l'assassinat d'una jove de 21 anys. Amb el lema "Prou feminicidis", centenars de persones es van concentrar a les places dels ajuntaments  d'ambdós municipis per rebutjar un crim presumptament comès per la parella de la víctima.

Indignats i consternats per l'assassinat, han fet un minut de silenci i han acabat l'acte amb un llarg aplaudiment. L'alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, ha assegurat que la mort de la jove és "un cop dur". "Tots la coneixíem i no volem que ella sigui una més", ha subratllat. A l'acte també hi ha estat present la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, qui ha condemnat la violència masclista i un sistema que "treu la vida" a les dones. Aquest és el desè crim masclista d'aquest 2022.

La jove va ser trobada morta en el pis de Campdevànol on residia amb la seva parella. Presentava múltiples ferides i contusions a tot el cos i algunes podrien ser de dies abans. Ara l'autòpsia haurà de determinar les causes de la mort i si hi podria haver hagut agressió sexual. L'arrestat, de 37 anys, és la seva parella i ja tenia antecedents per violència masclista per relacions anteriors i tràfic de drogues.

Segons ha pogut saber l'ACN, el jove detingut va dir en un primer moment que la noia havia caigut en bici, i que li va subministrar un medicament pel dolor i no s'explicava com va morir. Els Mossos ho investiguen, a l'espera dels resultats de l'autòpsia, com un crim masclista. Està previst que el detingut passi a disposició judicial durant els pròxims dies.

Després del minut de silenci, l'Ajuntament de Campdevànol ha celebrat un ple extraordinari per condemnar els fets. En aquesta població s'han decretat tres dies de dol oficial mentre que a Ripoll se'n va acordar un.