​Campdevànol està «en xoc» per la mort de la noia de 21 anys i decreta tres dies de dol

L'alcaldessa condemna els fets i demana endurir les lleis per perseguir els delictes de violència contra les dones

L'alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, atenent els mitjans de comunicació
L'alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, atenent els mitjans de comunicació | ACN
Redacció
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:05h
L'alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, ha declarat que el municipi està "en xoc" després de conèixer la mort aquest dimecres d'una veïna de 21 anys presumptament a mans de la seva parella. El consistori ha condemnat els fets i ha decretat tres dies de dol oficial en solidaritat amb la família i amics.

A més, aquesta tarda s'ha convocat una concentració de rebuig contra aquest tipus de delictes. Costa també ha dit que cal un enduriment de les lleis perquè crims com el de la veïna de 21 anys "siguin perseguits i no quedin en la impunitat". "No pot ser que els delictes vagin augmentant i no s'estigui fent res", ha lamentat l'alcaldessa. Ni el consistori ni els serveis socials tenien constància d'algun tipus de violència cap a la jove.

L'alcaldessa ha fet una condemna enèrgica dels fets "i sobretot de la violència contra les dones que tan freqüentment passa". Costa ha explicat que ràpidament es va activar el protocol per donar suport jurídic i psicològic a la família i amics des del primer moment.

La concentració de la tarda davant l'Ajuntament de Campdevànol comptarà amb la presència de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.