Una setmana per reflexionar sobre la mobilitat a Ripoll

Es duran a terme diferents activitats com sortides a peu o amb bicicleta

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu | Juanma Peláez
Redacció
16 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:13h
Aquest any, l'Ajuntament de Ripoll es torna a adherir a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i al Let's Clean Up Europe, moviments que es duen a terme amb l'objectiu d'avançar cap a uns hàbits més sostenibles, segurs i saludables arreu del continent. Del 19 al 25 de setembre, es duran a terme diferents actes i accions emmarcades en aquesta celebració, de la mà del consistori, el Pla Comunitari de Ripoll i diferents persones, entitats, serveis, institucions i associacions.

El dilluns 19 i el dimarts 20, la Policia Local de Ripoll, portarà a terme tallers d'educació viària a alumnes de cicle mitjà dels centres educatius de la vila. Serà una formació al carrer per fer-la molt vivencial.

El dijous 22, a les 18 h a la biblioteca Lambert Mata, es farà la presentació del projecte local "En Bici Sense Edat". Projecte guanyador de la partida dels 15.000 € dels pressupostos participatius 2022 i que consisteix a passejar a gent gran i persones amb altres capacitats amb tricicle elèctric, perquè puguin tornar a sentir el vent a la cara. Es tracta d'un projecte de voluntariat en el qual es pretén involucrar a ripolleses i ripollesos.

El divendres 23 de setembre, es recupera la passejada per a l'envelliment actiu, que després de l'aturada forçada per la Covid19, enguany torna. A les 10.30 h es farà la sortida des de la pista Esteve Badia del barri de Sant Pere. Es farà un recorregut diferent a d'altres anys, baixant per l'Av. Comte Guifré i cap al Centre de la Vila, acabant a la plaça de la Lira amb una xocolatada.

El dissabte 24 de setembre, es farà un taller familiar per gaudir de la natura a càrrec de Sílvia Murgou. Cal apuntar-se enviant un WhatsApp al 636 09 08 08 o bé un correu electrònic a comunicacio@ajripoll.cat. També es pot fer presencialment a la Biblioteca Lambert Mata.

També es vol fer una menció al bicibús que es porta a terme cada divendres a l'escola Joan Maragall, com a una bona pràctica per millorar la sostenibilitat i la mobilitat per desplaçar-se a l'escola.

Tal com ja es va fer l'any passat a la setmana d'enguany també s'hi engloba la Cursa de la Dona, segona edició d'aquest esdeveniment a Ripoll que se celebra el diumenge 25 a partir de dos quarts d'onze del matí. Una prova inclusiva i solidària amb els malalts de càncer a través d'Oncolliga.

Una setmana per seguir conscienciant a la ciutadania que no tenim un planeta B i que, per tant, cal ser curosos amb la mobilitat sostenible i el reciclatge.