Òmnium Ripollès proposa dues activitats literàries aquest cap de setmana

Joan Lluís Lluís presentarà a Camprodon la novel·la 'Junil a les terres dels bàrbars'

Imatge promocional de la presentació del llibres de Lluís Lluís
Imatge promocional de la presentació del llibres de Lluís Lluís | Òmnium Ripollès
Redacció
15 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:12h
Després de la Diada, Òmnium Ripollès reprèn l'activitat amb dues propostes relacionades amb els llibres. Aquest dissabte, al monestir de Sant Pere de Camprodon a dos quarts de cinc de la tarda, l'escriptor Joan-Lluís Lluís presentarà la novel·laJunil a les terres dels bàrbars, que va guanyar el Premi Òmnium a la millor novel·la de 2021.

El jurat del premi va guardonar Junil a les terres dels bàrbars, publicada per Club Editor, per haver aconseguit "atrapar el lector des de la primera línia" amb un relat que és, alhora, una rondalla explicada de manera aparentment senzilla i transparent. Un llibre "de viatges amb personatges que apareixen i desapareixen", ambientada en l'època de l'Imperi romà, i que s'explica a partir d'un narrador lliure i contemporani que permet "entrar i sortir de la història, ensenyar les bambolines de la narració i fer prendre consciència als lectors que si algú pensa alguna cosa que li agradaria que li hagués passat i l'explica com si ho hagués fet, no tan sols s'ho passarà bé el narrador sinó també el públic lector". Era la primera vegada en la història del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any que el jurat va atorgar el premi per unanimitat.

D'altra banda, el mateix dissabte Òmnium Ripollès col·labora en l'itinerari La Diputació de Sant Joan de les Abadesses. Un intent d'autogovern desconegut de les guerres carlines (1874-1875). Es tracta d'un recorregut per llocs de Sant Joan relacionats amb aquest moment històric que guiarà el professor Lluís Ferran Toledo, autor del llibre 'La Catalunya dels furs carlins". Aquesta iniciativa forma part d'un conjunt d'itineraris relacionats amb obres de literatura o assaig que s'organitzen amb motiu de la Setmana del Llibre en Català, i que tenen lloc en diversos indrets del país. La sortida és a les cinc de la tarda davant del Palau de l'Abadia (Oficina de Turisme). L'activitat és oberta a tothom i la inscripció es pot fer en el mateix moment de la sortida.