​El Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya torna al seu bressol ripollès

La Taga 2040 acollirà el campionat 21 anys després de la seva primera edició a Sant Joan de les Abadesses

La Taga 2040, en una imatge d'arxiu
La Taga 2040, en una imatge d'arxiu | Marc Cargol
Redacció
14 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:07h
El proper diumenge 18 de setembre, a Sant Joan de les Abadesses, s’hi decidirà la campiona i el campió de Catalunya de curses per muntanya del 2022 a la seva emblemàtica Taga 2040. La cursa, liderada per la Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses, i amb el suport de la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) celebrarà la seva vint-i-tresena edició sent també la cinquena i penúltima prova puntuable per la Copa Catalana de Curses per Muntanya del 2022

Tres recorreguts consolidats i un de nou
Prop de 500 corredors i corredores s’aplegaran a les 9 del matí al passeig Comte Guifré de la població del Ripollès per intentar proclamar-se campió/na de de Catalunya o completar algun dels seus ja coneguts recorreguts: 

 La Clàssica Taga2040 coronant els 3 cims més emblemàtics de la serra Cavallera amb els seus 28km i +2000m de desnivell positiu acumulat,
 La Can Camps amb els seus 15km +900m (Campionat Júnior), 
 La Coll d’Art de 9km +500m (Campionat Juvenil i Cadet), 
 La nova Taga infantil competitiva de 5km +125m (Campionat Infantil). 

El dia anterior, dissabte 17 a la tarda, els més joves també podran fer els primers passos en el món de les curses de muntanya a la Taga Kids. Aquesta cursa tindrà 5 recorreguts pensats perquè hi puguin participar des de infants de 3 anys fins a joves de 13 en un esdeveniment no competitiu. 

El campionat torna a casa
El 16 de Setembre del 2001, la Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses va ser pionera en el món de les curses de muntanya acollint el que seria el primer Campionat de Catalunya d’aquesta disciplina, 21 anys més tard el campionat torna a la seva població de naixement. 

És la quarta vegada que la FEEC decideix convertir aquesta cursa en el Campionat de Catalunya, ja que també ho va ser el 2001, el 2004 i el 2014. A més, la competició també ha estat Copa d’Espanya FEDME el 2007 i el 2009 i Copa Catalana de Curses de Muntanya FEEC en diverses ocasions.

La marca Taga2040 i punt d’animació, les altres novetats
La jove organització de la cursa, constituïda per un equip on la mitjana d’edat no arriba als 30 anys, introdueix algunes novetats més enllà del nou recorregut infantil competitiu.

Aquest any l’equip també ha redissenyat íntegrament la marca Taga2040 i ha preparat un tram d’animació a Coll de Jou pensat per sorprendre tant als participants com al públic que hi assisteixi.
 
Gràcies a les més de 200 persones voluntàries, 8 patrocinadors principals i 12 marques col·laboradores s’aconsegueix que aquesta cursa que des de sempre s’ha liderat i gestionat íntegrament des d’una entitat excursionista sense ànim de lucre pugui competir amb les altres curses del panorama, moltes d’elles professionalitzades, oferint uns preus d’inscripció competitius i una comarca dedicada a l’esdeveniment que aconsegueix que l’ambient de la cursa sigui inigualable.