La CUP escull Daniel Vilaseca com a alcaldable a Ripoll

El candidat és professor i secretari de l'Institut Abat Oliva de Ripoll

Daniel Vilaseca en una imatge d'arxiu
Daniel Vilaseca en una imatge d'arxiu | Ivan Autet
Redacció
14 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:07h
L‘assemblea de l’Alternativa per Ripoll-CUP ha proposat a en Daniel Vilaseca Lazaro com a candidat per a les properes eleccions municipals del maig del 2023, en què la formació espera convertir-se en peça clau per un canvi a l’Ajuntament de Ripoll.

Vilaseca és actualment professor i secretari de l’Institut Abat Oliba de Ripoll. Llicenciat en periodisme i antropologia social, és militant de la CUP des de 2011. Aquest 2022 s’ha graduat en el Postgrau de Direcció i Gestió Públiques, de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Daniel Vilaseca considera que cal millorar les condicions de vida de la classe treballadora i fer un gir perquè Ripoll esdevingui referent de la lluita contra el canvi climàtic. L’actual portaveu de la formació, Aitor Carmona, fa un pas al costat després de la dedicació de suport amb el primer regidor de la formació, Santi Llagostera i el present mandat. Tant Carmona com a Rebeca Galavís, actual regidora, que segueixen al capdavant de l'Alternativa al consistori ripollès tindran un paper important en la llista del partit dels propers comicis.

L’assemblea de l’Alternativa, que es va reunir dissabte 10 de setembre, va validar per unanimitat presentar candidatura a les properes eleccions municipals del 2023 per diversos motius. Un dels principals és que es considera transcendental mantenir un espai polític propi, transformador, ecologista, feminista i referent de la classe treballadora de Ripoll.