​Campdevànol pregunta als veïns sobre la gestió dels gorgs del Torrent de la Cabana

S'ha difós una enquesta online que formarà part de la diagnosi que s'ha iniciat

El gorg de l'Olla
El gorg de l'Olla | Arnau Urgell
Redacció
12 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:12h
L’Ajuntament de Campdevànol, a través del Pla de Serveis de la Diputació de Girona, està fent una diagnosi de l’estat mediambiental i social dels gorgs del Torrent de la Cabana. Entre altres accions, s’ha llençat una enquesta a la població de Campdevànol per copsar quina és la seva impressió respecte a aquest paratge, tant de la gestió que s’està fent com de l’impacte pels visitants que rep. Aquesta diagnosi va a càrrec de la Fundació Emys, que gestiona altres espais naturals semblants al de Campdevànol.

Segons ha explicat la tècnica de Turisme de l’Ajuntament, Laura Basagaña, aquesta diagnosi respon “a la necessitat de tenir una visió detallada de com tenim el Torrent de la Cabana, ja que no se’n feia cap des del 2014”. La finalitat no és cap altra que la de tenir més eines per protegir un dels paratges naturals més emblamàtics i amb més afluència del Ripollès.

La realització d’aquesta diagnosi ha suposat anar sobre el terreny “per fer una anàlisi acurat de la situació del Torrent”, sobretot per conèixer quines són les conseqüències de la sobrecàrrega de visitants. Basagaña ha detallat que la principal preocupació és l’accés d’alguns dels gorgs, com el del primer, perquè està molt malmès. També es vol aconseguir que els visitants facin la ruta pel mateix camí per permetre d’aquesta manera que els altres camins es puguin regenerar. La tècnica de Turisme valora molt positivament aquest treball de diagnosi “perquè l’està fent persones expertes que segurament veuen moltes coses que a la resta ens pot costar més”.

Una part de la diagnosi que ha engegat l'ajuntament també és un procés participatiu amb la col·laboració dels veïns. Per això, s’ha fet pública una enquesta en línia que es pot contestar lliurement per saber quina és l’opinió sobre la gestió del Torrent. Alhora també és un espai per fer propostes en aquest sentit. Aquesta enquesta es pot contestar clicant aquí o anant a la web de l’Ajuntament de Campdevànol.

La mateixa empresa que fa la diagnosi també ha fet la web del Torrent de la Cabana que, per una banda, serveix per poder fer la reserva prèvia per visitar els gorgs, i per l’altra per emetre missatges de bones pràctiques i respecte pel medi ambient.