Les pedregades se sumen a la pluja: el Ripollès, en perill per temps violent

Protecció Civil avisa de possibles gruixos superiors als dos centímetres en aquests territoris, a més de tornados, esclafits o mànegues

Carrers emblanquinats de pedra a Sabadell, en una imatge d'arxiu
Carrers emblanquinats de pedra a Sabadell, en una imatge d'arxiu | Juanma Peláez
Lluís Girona
25 d'agost del 2022
Actualitzat a les 17:12h
La previsió de pluja per aquest dijous a Catalunya, després de dies d'inestabilitat, també deixa un avís per un altre fenomen. Ara, fins a sis comarques estan en alerta per temps violent durant el vespre d'aquest dijous: el Berguedà i el Ripollès en perill molt alt i la Garrotxa, Osona, el Moianès i el Bages en perill alt. En aquestes zones es podrien produir pedregades amb gruixos superiors als dos centímetres, ratxes de vents superiors als 25 metres per segon i tornados, esclafits o mànegues.
 
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), l'episodi dura des de les 16.50 i fins a les 18.50 hores d'aquest dijous. Les autoritats han demanat precaució a l'exterior i en els desplaçaments per aquestes zones. Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla Inuncat.

I és que la pluja torna amb força a casa nostra aquest dijous després d'una primera pinzellada el dimecres a les comarques del nord-oest català. De fet, segons indica el mateix Meteocat, les 42 comarques del país estan en alerta pels xàfecs intensos que ja s'estan vivint i que s'hi poden viure durant el dia.