Un diputat del Parlament enllaça caminant els 27 cims de més de 2.700 metres del Ripollès

Ha recorregut 45 quilòmetres i més de 4.000 metres de desnivell amb 12 hores

El diputat Salvador Vergés dalt d'un dels 27 pics que ha enllaçat
El diputat Salvador Vergés dalt d'un dels 27 pics que ha enllaçat | Salvador Vergés
Redacció
25 d'agost del 2022
Actualitzat a les 16:36h
A Salvador Vergés se'l pot veure amb camisa i americana pels passadissos del Parlament en plena temporada política. Però, més enllà de les comissions parlamentàries i els debats al ple, al polític garrotxí també li agrada la muntanya. És per això que, recentment, ha assolit un repte personal: enllaçar en una mateixa ruta a peu els 27 pics de més de 2.700 metres que hi ha al Ripollès. A més, ho ha fet en un mateix dia amb gairebé 12 hores. 

El diputat de Junts per Catalunya ha creat aquesta nova ruta i l'ha anomenat "La27". En un fil a Twitter ha explicat que ha volgut fer coincidir els 27 pics amb els 2.700 metres i també amb la data del 27 d'octubre, en què hi va haver la Declaració d'Independència de Catalunya. També ha afegit que els 2.700 metres és l'altitud que marca al Pririneu "el terreny d'alta muntanya radical", on ja no s'hi troben arbres de cap mena.

La ruta dels 27 cims té una llargada semblant a una marató (uns 45 quilòmetres) i un desnivell de més de 4.000 metres positius. Segons el traçat de Vergés, La27 és un recorregut circular que comença i acaba a Vallter i passa per pics tan emblemàtics com el Bastiments, el Pic de Noucreus, el Puigmal o el Gra de Fajol.