1 de 10
cultura

​Di-Versions, Sotrac, Ferran Capdevila i Tutu-keke, entre els artistes de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses

La celebració tindrà lloc el cap de setmana del 10 i 11 de setembre

L'orquestra Di-versiones actuarà el dissabte | Di-Versiones
per Redacció, Sant Joan de les Abadesses, Catalunya | 22 d'agost de 2022 a les 12:51 |
Sant Joan de les Abadesses ha destapat alguns dels noms propis de la Festa Major 2022. Pel que fa a la programació, a més dels actes tradicionals com la trobada de gegants, les serenates o el Ball dels Pabordes, ja es coneixen les actuacions i concerts.

El divendres, el SAT Teatre Centre oferirà un monòleg de tribut a Eugenio amb Àngel Miralles, abans del correfoc amb Les Diabladesses i de l'Entrevoltes del JAS que comptarà amb un concert del santjoaní Ferran Capdevila i els grups La Ludwig Band i Les Que Faltaband.


Dissabte al matí hi haurà un Vermut Alternatiu i, al vespre, un concert de Di-Versiones. Diumenge, repeteix el Fira Músics, una de les novetats de l'any passat amb els grups Sotrac, Verlaat, Sticky Bernos, Paunezz, Eli Olmic, Malas Lenguas i Tutu-keke. Dilluns, serà el torn de les orquestres Montgrins i Montecarlo.

El monogràfic, el pròxim 3 de setembre


El pròxim dissabte 3 de setembre, a les 18 hores, es presentarà el monogràfic de la festa major de Sant Joan de les Abadesses Va de colors, amb textos de Pep Garriga Vergés i il·lustracions i disseny de Valentí Gubianas. Va de colors ens proposa fer un viatge a través dels matisos i tonalitats del nostre entorn i el nostre poble, mitjançant relats de tota mena, que a la vegada inclouen fragments de textos d'altres autors de la vila.

Un cop acabada la presentació, el Grup Fotogràfic Abadesses inaugurarà una exposició en la qual han estat treballant, a partir dels textos del monogràfic, que es podrà veure al mateix Palau de l'Abadia.


El monogràfic de festa major és una publicació que s'envia a totes les llars i que té l'origen en els programes de mà. Un dels més interessants que es conserven és el de 1927 (es pot publicar a la pàgina de l'Ajuntament), imprès per Oliva de Barcelona i que recull fotografies d'alta qualitat, retalls i dibuixos, i fa un recull del patrimoni i un resum de la vida social, cultural, industrial i comercial d'aquell any.

A la dècada del setanta, Josep Esteve i Ramon Cotrina (membres del Grup de Vic) varen començar a escriure i encarregar textos que recollien aspectes del poble amb rigorositat, però amb un vessant divulgatiu i senzill, i en un format en A5 que ha arribat fins als nostres dies.

 

Participació