​Gombrèn aixeca les restriccions d'aigua provocades per la sequera

Les pluges dels últims dies han reomplert els dipòsits municipals i ja es port tornar a regar

El municipi de Gombrèn, al peu dels Pirineus
El municipi de Gombrèn, al peu dels Pirineus | Wikipèdia
Redacció
18 d'agost del 2022
Actualitzat a les 16:11h
El dilluns 20 de juny l'Ajuntament de Gombrèn va emetre un ban informatiu que anunciava restriccions d'aigua al municipi. A causa de la sequera que vivia el poble, el consistori es va veure obligat a prohibir l'ús d'aigua per regar horts i jardins privats. Va ser el primer municipi de la comarca que es va veure obligat a aplicar mesures que afectaven directament a la població.

També demanava a la població que fes un ús responsable de l'aigua domèstica i que alertés de seguida en cas d'avaria en la xarxa d'aigua per evitar així qualsevol malbaratament. Tot plegat per evitar que la captació de Foradada no arribés a una situació de sequera total.

Aquest dijous, gairebé dos mesos després d'aquestes mesures, Gombrèn ha aixecat les restriccions gràcies a les pluges dels últims dies. Les tempestes han reomplert el dipòsit municipal i han garantit la captació d'aigua.

Fa pocs dies, Ripoll i Campdenvànol també van aixecar les restriccions que van haver d'imposar a causa de la sequera. En el seu cas, la falta de pluges va provocar que augmentés el nivell d'arsènic a l'aigua domèstica i això va obligar a prohibir el consum d'aigua de boca. 

Tot i l'aixecament de la majoria de restriccions que van adoptar alguns Ajuntaments del Ripollès, la comarca segueixen en la fase d'alerta del Pla de Sequera de la Generalitat de Catalunya.