Ja es coneixen els deu artistes finalistes d'El Corral

La primera edició del concurs de música al carrer de Ripoll es farà el 3 de setembre

Imatge promocional d'El Corral
Imatge promocional d'El Corral | El Corral
Redacció
18 d'agost del 2022
Actualitzat a les 9:25h
El primer concurs de música al carrer que es farà a Ripoll el 3 de setembre, El Corral, va agafant forma. La primera fase ha estat el període de presentació de propostes musicals, que es va tancar amb 29 projectes provinents d'arreu de Catalunya, des de les terres de Ponent, València, Mallorca, o de zones més properes com Torelló o Girona. Pel que fa a grups del Ripollès, hi va haver sis propostes en total. Després de la selecció feta per part de l'organització i membres de l'Escola de Música de Ripoll, van quedar deu finalistes.

El 20% establert amb prioritat per a artistes de la comarca -per tal d'incentivar la música de casa nostra- han sigut per la proposta de Ferran Capdevila de Sant Joan de les Abadesses, que vindrà en format banda; i Virgínia Zaldívar, resident a Camprodon, en format trio. La resta de places han sigut cobertes per Mireia Vilalta, provinent de Girona; els Mater, un grup de rock electrònic de Manresa; en Lucas Dalman en format trio des de Vilanova del Penedès; o la Dàhlia Duran des de Barcelona en format duo de guitarra i veu. En format solista es comptarà amb Enric Ez des de Santa Maria de Palau Tordera; Roigé des de Cardedeu; Roger Torné des de Terrassa; i amb Pau Culleré (Culli) des de Balaguer, la Noguera (Lleida).

El dia 3 de setembre, el concurs s'iniciarà a les 12 h del migdia i durarà fins a les 20.30 h. Al llarg d'aquest període es podrà gaudir en directe de les deu formacions musicals repartides per les places més cèntriques, les quals faran diferents actuacions al llarg de la jornada. A les 22.30 h es farà l'entrega de premis, un concert amb Madamme Mustash i finalment una Jam oberta.

Durant tot el dia hi haurà habilitada la zona de "Networking", un espai dedicat a apropar artistes, periodistes, programadors, bookers, mànagers, productors, o altres disciplines artístiques per tal de crear sinergies i ampliar la xarxa de contactes. En aquest mateix espai hi haurà cerveses artesanes i formatges per amenitzar les trobades.

El Corral és una proposta ideada per la cantautora ripollesa Marina Prat, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament per fer-la realitat.