ERC demana més seguretat a la N-260 al seu pas per Sant Joan de les Abadesses

Les últimes setmanes s'han produït dos accidents a la via

Un dels accidents de les últimes setmanes a la N-260
Un dels accidents de les últimes setmanes a la N-260 | ERC Sant Joan les Abadesses
Redacció
18 d'agost del 2022
Actualitzat a les 9:24h
Esquerra Republicana de Sant Joan de les Abadesses demana més seguretat a l'N-260 al seu pas per la població. El grup municipal recupera aquesta reivindicació després que les últimes setmanes s'hagin produït dos accidents en aquesta via, una de les més importants del municipi.

El partit creu que el principal problema de la via és l'excés de velocitat: "Aquest fet, acompanyat de la poca visibilitat de la zona en determinades èpoques de l'any, ha sigut la responsable de diversos accidents, de més o menys gravetat, esdevinguts al llarg dels darrers anys", diu el partit en un comunicat.

Per ERC la manca de visibilitat també es produeix a l'entrada del poble, després del Pont Nou, on asseguren que s'han registrat diversos atropellaments. L'últim el febrer del 2020.
Per tot això, ERC demana "planificar accions" que millori la seguretat de la N-260 al seu pas per Sant Joan. El partit proposa la col·locació de senyals o radars lluminosos, bandes rugoses o nivells elevats, semàfors o millorar la il·luminació dels pas de vianants. Els republicans creuen que cal anar més enllà dels plans de seguretat del municipi, ja que aquesta només "posen negre sobre blanc". "Cal que l'equip de govern sigui proactiu en aquest àmbit i es duguin a terme les actuacions oportunes", diu el comunicat d'ERC.

 

La N-260 a Sant Joan les Abadesses Foto: ERC Sant Joan les Abadesses


L'N-260 és titularitat de l'Estat i travessa Sant Joan a través de la carretera de Ripoll, el carrer Comella i la carretera de Camprodon. Des d'ERC asseguren que des de fa anys s'ha demanat instar a l'Estat perquè actués i s'ha pressionat a l'Ajuntament perquè prengués la iniciativa per dur a terme les accions oportunes. Tot i això, lamenten que en els últims quatre anys, "tan sols s'han col·locat dos senyals de limitació de velocitat de 40 km/h al pas de l'N-260, les quals són poc efectives".