El Mercadal del Comte Guifré torna a Ripoll al 100%

Des d'aquest dijous fins al diumenge la capital del Ripollès torna a l'èpica medieval

Imatge d'arxiu del Mercadal del Comte Guifré a Ripoll
Imatge d'arxiu del Mercadal del Comte Guifré a Ripoll | Josep M Montaner
Redacció
11 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:33h
Enguany el Mercadal del Comte Guifré de Ripoll retorna al format habitual d'abans de la pandèmia, amb activitats des d'aquest dijous fins al diumenge. Durant quatre dies el municipi es traslladarà a l'època medieval de Guifré el Pelós.

Es comptarà amb unes 75 parades de diferents mides i tipologies, que ocuparan els carrers i les places del centre de la vila. A banda, aquest any se li ha volgut donar molta importància a l'escenografia i els espectacles.

Al Mercadal hi passaran coses constantment, ja que al llarg del dia cada 10 minuts hi haurà alguna representació d'arts escèniques. S'hi incorporen nous elements com ara el circ i les acrobàcies. Hi haurà cinc punts de dinamització on s'aniran fent activitats: la plaça del Monestir, la plaça de la Lira, la plaça Gran, la cantonada del carrer Cinto Verdaguer amb el carrer de la Font i la plaça de la Llibertat, on també hi haurà una demostració d'oficis. Com a novetat, aquest 2022 es compta amb un racó esotèric, a la zona del carrer del Monestir, la plaça del Cinema Ideal i la plaça Caprànica.

Entre les activitats, hi ha espectacles acrobàtics, espectacles itinerants de bufons, dansa, escenes de lluita, conta contes, espectacles de foc o demostracions de dansa oriental. Els actes començaran aquest dijous a les sis de la tarda amb una cercavila de benvinguda pels carrers de Ripoll i acabaran el diumenge amb un espectacle de circ, dansa i foc a la plaça Abat Oliba. Durant el Mercadal, hi haurà activitats des de les onze del matí fins a la una del migdia i després de dos quarts de sis de la tarda fins al voltant de les deu de la nit.

Des de la regidoria de Turisme, Comerç, Fires i Mercats, així com des de Ripoll Comerç, es convida a tots els comerços de la vila a participar del Mercadal, sigui aportant-hi una parada o ambientant-se i vestint-se de l'època.

Consulta tota la programació del Mercadal aquí.