​El Consell Comarcal del Ripollès veu la fallida dels JJOO com una «oportunitat perduda»

Reclamen al Govern millores en infraestructures perquè les "necessitats" hi són "amb jocs o sense"

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer,  en una imatge d'arxiu
El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
21 de juny del 2022
Actualitzat a les 10:34h
El Consell Comarcal del Ripollès lamenta que el COE hagi decidit finalment descartar la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2030 de Catalunya i Aragó. Ho veuen com una "oportunitat perduda" per projectar internacionalment el Pirineu al món i reclamen que, ara que ja s'ha descartat, el Govern impulsi igualment millores en infraestructures perquè "les necessitats" hi són "amb jocs o sense". Defensen que el que ha passat amb Aragó ha de servir per aprendre dels errors i afrontar una possible nova candidatura amb més solidesa. Des del Ripollès, a més, creuen que el Govern va voler explicar un projecte quan encara no estava prou treballat amb el territori i lamenten la inversió de diners i temps perduts.

"Podem buscar culpables, preguntar-nos quin Aragonès ha estat, el català o el territori veí, però més que buscar culpables cal assumir que no hem fet bé la feina des del primer moment", explica el president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer. Creu que el principal error va ser no tenir un "projecte sòlid ni clar" per poder-lo detallar al territori. "S'ha demostrat que, quan tens un gegant amb peus de fang, pot acabar fallant i això és el que ha passat", ha afegit.

Si es vol elaborar una nova candidatura, Colomer creu que el Govern ha de detallar-ho a fons i presentar-lo al territori perquè "se'l facin seu" i no pas explicar el projecte quan encara no està prou treballat. En aquest sentit, ha lamentat també la pèrdua de diners i temps destinats en la candidatura fallida.

Mentrestant, ha assegurat que el Pirineu continuarà reclamant aquelles infraestructures i millores necessàries perquè "les mancances hi son, amb jocs o sense" i afirma que seguiran "fent pinya" fins que es reverteixi aquest deute. També ha afirmat que la Generalitat tampoc els va assegurar ni concretar les millores en infraestructures amb aquesta candidatura i que eren els alcaldes que els feien arribar les peticions perquè veien els jocs com un "accelerador" de possibles millores.

El sector empresarial també decebut
En uns termes molt similars s'han expressat des de la Unió Intersectorial d'Empresaris del Ripollès (UIER), que veien la candidatura com a una oportunitat per resoldre demandes històriques, com ara les millores d'R3 i més habitatge social. El seu secretari general, Josep Pascal, lamenta no haver estat capaços d'anar "tots a l'una" i que Aragó "ha aprofitat aquesta falta d'unitat". També dubta de si s'hauran après dels errors de cara al futur perquè té la sensació que "hi ha més política que economia".