Anna Coma i l'Associació Sardanista de Sant Joan reben els guardons Emma de Barcelona

El lliurament de les distincions es va iniciar amb una conferència de l'exconsellera de Salut Alba Vergés

Foto de família dels guardonats.
Foto de família dels guardonats. | ERC.
Redacció
18 de maig del 2022
Actualitzat el 19 de maig a les 11:22h
El passat dissabte 14 de maig, a la plaça de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses, la secció local d'ERC a Sant Joan de les Abadesses va entregar els guardons Emma de Barcelona, en la seva cinquena edició. Els distingits van ser Anna Coma, esportista paralímpica, en la categoria individual, i l’Associació Sardanista de Sant Joan de les Abadesses, en la categoria de col·lectiu.
 
L'objectiu dels guardons és reconèixer la trajectòria de persones individuals i col·lectius que hagin destacat per la seva dedicació al municipi a nivell social, associatiu o cultural, així com posar en valor l'emprenedoria empresarial i la defensa del procés d'emancipació nacional o la defensa de la llengua catalana. Uns valors que van definir la trajectòria d’Emma de Barcelona.

L’acte es va iniciar amb la conferència a càrrec de la vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya i exconsellera de Salut, Alba Verges, la qual va parlar i posar èmfasi "en la importància de tenir uns bons serveis públics i un sistema sanitari fort, per fer front a situacions com la de la pandèmia de la Covid-19".

Ariadna Reche, amiga d'Anna Coma, és qui va fer la seva glossa. En no poder ser-hi present es va emetre un àudio, on en destacava “la superació, la fortalesa, l’autosuficiència, la valentia i l’empoderament de l’Anna, que li permet aconseguir tots els objectius que s’ha proposat, malgrat la seva discapacitat visual de naixement, com ser esportista olímpica, haver estat mare o superar les barres acadèmiques”.  

També es fa fer una lectura de textos de persones properes a la guardonada: Mireia Serrat, Glòria Sala, Natàlia Arqués i Montserrat Piña. La lectura va anar a càrrec d’Elisabet Regué, membre del jurat.

Laura Descamps, pubilla de Sant Joan de les Abadesses en el moment que Sant Joan era Ciutat Pubilla de la Sardana l'any 1997, va fer la glossa de l’Associació Sardanista on va apuntar que "Sant Joan de les Abadesses i sardana podríem dir que són sinònims. Si parlem del nostre poble i parlem de la nostra dansa veurem que estan totalment vinculats". També va destacar que “el nomenament de Sant Joan com a ciutat Pubilla fa 25 anys va suposar per tots els santjoanins i santjoanines un repte immens, que amb la unitat de totes les entitats es va aconseguir posar en el mapa de Catalunya la nostra població”.