La núvia del Casament a Pagès tornarà a sortir de Can Vaquer

Els padrins de la parella seran la consellera Teresa Jordà i l'artista Lo Pau de Ponts

L'edifici de Can Vaquer
L'edifici de Can Vaquer | CIT
Redacció
16 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:56h
El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll ultima els preparatius de la pròxima Festa nacional de  Llana i Casament a Pagès, que se celebrarà el 22 de maig i que arribarà a la seva 55a edició. Després de dos anys en què la festa no s’ha pogut celebrar per la Covid-19, la iniciativa recupera la normalitat. 

Aquesta festa d’interès turístic nacional mostra de manera lúdica, des del 1967, com era l’ofici dels pastors, els treballs que s’hi relacionaven així com la recreació d’unes noces camperoles tal com es feien al Ripollès al segle XVIII.

Tal com ha esdevingut en els últims anys, l’enllaç nupcial serà real. La parella la formen Isabel Córdoba i Manel Vigara, que es van conèixer a l’institut de Vic. Ella és originària de Roda de Ter, a Osona, i ell, de Ripoll.

Aquest any, la celebració arriba amb diverses novetats. La principal i més vistosa és el canvi de la casa del balcó del qual la núvia sortirà a saludar el nuvi. Tornarà a ser des de la plaça Gran, com els darrers anys. En aquesta ocasió i després d'uns anys, la finca de Can Vaquer tornarà a ser l'escenari d'aquest moment emblemàtic per a la celebració.

La recollida de la núvia canvia així de balconada i retorna a la casa pairal com ho havia estat històricament. L'any 2007 es va produir el canvi i el Centre d'Iniciatives i Turisme de Ripoll ha volgut retornar als orígens, només possible amb la implicació de la família Vaquer.

La presidenta de l'entitat, Sílvia Horcas, ha volgut agrair a la família la seva predisposició: "Estem molt contents de retornar a Can Vaquer com a punt d'on sortirà la núvia, creiem que és un valor afegit".

Els padrins
Els padrins dels nuvis d'enguany seran la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i l'artista Lo Pau de Ponts. Segons el CIT, tos dos han estat molt contents de rebre la invitació i encaren la jornada amb molta expectativa i il·lusió.
 

Casament a Pagès de Ripoll, e una foto d'arxiu. Foto: José María Gutiérrez