Les pluges de dimecres donaran pas a un cap de setmana assolellat

El temps de la Setmana Santa anirà millorant de manera progessiva

NacióDigital
12 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:25h
Núvols sobre Els Ports, a Tortosa
Núvols sobre Els Ports, a Tortosa | Agustí Descarrega
Després d'un inici de setmana amb sol i bon ambient, el temps variarà les pròximes hores. Tal com apunta el Servei Meteorològic de Catalunya, s'esperen alguns dies grisos abans del temps primaveral del cap de setmana.

De fet, aquest dimarts ha començat amb el cel tapat arreu de Catalunya i no es descarten plugims diversos acompanyats de fang durant el matí. A la tarda, els ruixats es desviaran a les comarques de Lleida i a l'extrem sud del país. Les temperatures seran una mica més baixes que el dilluns i es mantindran entre els 15 i els 20 graus durant el migdia. Hi haurà mala mar al litoral català, on el vent bufarà amb força.
 
El dimecres serà, de fet, el dia més complicat. Es viurà un episodi de precipitacions generalitzades durant el matí, que a la tarda quedaran concentrades a les comarques de Lleida, Tarragona i punts concrets de la Catalunya Central. Les temperatures experimentaran un lleu descens respecte a avui i l'ambient es mantindrà més fresc.

Dijous quedaran restes de núvols amb vents de gregal, però el sol tornarà a aparèixer i, amb ell, les temperatures tornaran a tirar cap amunt.

Divendres s'espera un ambient més assolellat amb algunes bandes de núvols residuals. Les vacances de Setmana Santa, però, es podran gaudir plenament de cara al cap de setmana, quan hi haurà sol a bona part del país i no s'esperen pluges.