FGC obre els pressupostos participatius als treballadors i usuaris

Les propostes es poden fer arribar fins al 30 d'abril

El tren cremallera de Núria.
El tren cremallera de Núria. | ACN
Redacció
04 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:06h
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha obert aquest divendres el període de participació al personal de la companyia i la ciutadania en general, a la segona edició dels pressupostos participatius. Tant els treballadors de la companyia com els usuaris podran fer-hi arribar propostes fins al pròxim 30 d'abril, a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya

En aquesta edició, FGC ha incrementat l'import que es destinarà a l'execució de les propostes; concretament s'invertiran 662.899 euros, que representa un 0,5% del pressupost anual d'inversió de Ferrocarrils, tant en l'àmbit del ferrocarril com en el de turisme. 

Les propostes que es poden presentar poden ser de l'àmbit intern, és a dir, amb una incidència directa en el personal; i de l'àmbit extern, per executar millores en el servei

Juliana Vilert, directora d'Organització i Persones de Ferrocarrils, explica que els pressupostos participatius són "un exemple de l'activisme amb el qual volem involucrar totes les persones d'FCG (...) perquè siguin protagonistes i prenguin part en la presa de decisions". És per això que, com a novetat d'enguany, la ciutadania podrà presentar propostes d'àmbit extern - en l'edició anterior només podien votar els projectes. "Volem que també reflexionin sobre les necessitats que detectin en el servei que oferim i puguin fer propostes per millorar-lo", afegeix Velert. 

Un cop tancat el període de presentació de propostes s'obrirà la fase de validació, on una comissió tècnica decidirà quines compleixen els requisits establerts, i la fase de votació serà al mes de setembre. Els tràmits per poder dur a terme les propostes guanyadores s'iniciaran el mes de novembre.