Rosa Morral, nova directora assistencial provisional de l'Hospital de Campdevànol

La doctora substitueix Raül Otín, que va deixar el càrrec el mes de novembre passat

Rosa Morral, amb Joan Grané, director gerent de l'Hospital de Campdevànol
Rosa Morral, amb Joan Grané, director gerent de l'Hospital de Campdevànol | Hospital de Campdevànol
Redacció
22 de març del 2022
Actualitzat a les 14:28h
La doctora Rosa Morral s’ha incorporat aquest mes de març com a nova directora assistencial de l’Hospital de Campdevànol de forma provisional. Morral, que va ser directora d'Atenció Primària de l'ICS i que actualment també és directora assistencial del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), substitueix Raül Otín, que va deixar el càrrec el passat mes de novembre de l'any passat.

Aquest nomenament no suposa, en cap cas, una nova orientació dels fluxos hospitalaris, ja que l’Hospital de Campdevànol forma part de la Regió Sanitària de Girona i, per tant, l’Hospital Josep Trueta continua essent el seu hospital de referència. A més, Hospital de Campdevànol manté activa una coordinació amb Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa.

A banda de treballar per garantir una atenció assistencial de qualitat a la població del Ripollès en tots els àmbits, un dels objectius que es marca la nova directora és ajudar als professionals del centre a créixer i desenvolupar-se professionalment. La doctora Morral destaca la dificultat de trobar professionals per treballar a l’Hospital de Campdevànol com el principal problema a fer front: “Som els grans desconeguts”. En aquest sentit, considera que la institució ha de saber explicar que hi ha molts projectes que tenen més possibilitat de desenvolupar-se en aquest entorn o territori que potser en un altre de més urbà.

Rosa M. Morral (Palau Solità i Plegamans, 1969) és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Rovira i Virgili i especialista en Medicina Familiar i Comunitària (Hospital de Valls i ABS Reus, 1997-2000). Del 2000 al 2011, va exercir de metge de família en diferents equips d'Atenció Primària, els tres darrers com a directora de l'ABS Vall del Tenes (Vallès Oriental). Sempre dins l'estructura de l'Institut Català de la Salut (ICS), els anys 2010 i 2011 va dirigir el Servei d'Atenció Primària del Baix Vallès, i entre el 2011 i el 2014 va ser directora assistencial d'Atenció Primària de la Gerència Metropolitana Nord. Des del 2014 fins al 2018, va ser la directora assistencial d'Atenció Primària dels serveis centrals de l'ICS de tot Catalunya. En aquest mateix any es va incorporar al Consorci Hospitalari de Vic com a directora assistencial.