El Ripollès recull 15 tones d'aliments i material per a Ucraïna

Els productes s'han fet arribar amb camions fins a la frontera de Polònia amb el suport de la UIER, empreses i altres entitats

Material recollit al Ripollès per a Ucraïna
Material recollit al Ripollès per a Ucraïna | AC
Redacció
18 de març del 2022
Actualitzat a les 12:46h
El Ripollès se suma a l'onada de solidaritat amb el poble d'Ucraïna i les persones que estan patint les conseqüències de la guerra. Des del 4 de març, empreses, entitats i particulars han donat material sota el lema "El Ripollès amb Ucraïna". A més, des dels ajuntaments de Camprodon, Sant Joan de les Abadesses, Ripoll, la UIER i diferents empreses associades a l’entitat, s’està buscant una estratègia per acollir refugiades per viure i treballar a comarca.

Entre les donacions, destaca la recollida de 13 tones de productes a la zona de la vall de Ribes, 1.800 kg de galetes Birba i una vintena de llits amb matalassos de la Cooperativa Cevagraf de Rocabruna.

Els ajuntaments i diverses escoles de la comarca del Ripollès han habilitat diferents punts de recollida a cada població -alguns d’ells encara actius- perquè la ciutadania faci la seva aportació.

El Rotary Club del Ripollès, en coordinació amb el Rotary Club de Girona i l’empresa Ripoll Trucks de Campdevànol, juntament amb Creu Roja d’Ucraïna, s’encarreguen de fer arribar els productes fins a la frontera de Polònia i, des d’aquest punt, es reparteix a altres fronteres o a l’interior d’Ucraïna, segons les necessitats que requereix cada zona.

Cada vegada que es fa un transport, la UIER coordina la documentació que acredita que la mercaderia ha arribat a destí. El Consell Comarcal del Ripollès també s’ha sumat a la iniciativa contribuint econòmicament en la logística d’aquesta acció. Diferents empreses del Ripollès estan ajudant a sufragar les despeses del combustible dels camions, furgonetes o tràilers i s'han mostrat interessades a donar feina a persones refugiades d'Ucraïna.