El Ripollès destinarà 250.000 euros als ajuts de menjador i transport escolar del curs 22-23

El Consell Comarcal aprova les bases de les subvencions per aquells casos en què no es disposa de la gratuïtat sistemàtica del servei

Ple del Consell Comarcal del Ripollès
Ple del Consell Comarcal del Ripollès | CCR
Redacció
18 de març del 2022
El Consell Comarcal del Ripollès ha aprovat, en l'última sessió plenària, les bases dels ajuts de menjador i transport escolar per al curs 2022-2023 per aquells casos en què no es disposa de la gratuïtat sistemàtica del servei. La convocatòria preveu ajuts per finançar o bé el 70% del cost del servei o bé el 100%, en funció del nivell de renda familiar, les especificitats familiars (família nombrosa, monoparental, alumne o germà discapacitat, acolliment o redistribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats específiques) i la situació social segons la valoració del Consorci de Benestar Social del Ripollès.

El Consell Comarcal del Ripollès disposa d’una tercera línia d’ajuts per complementar, en funció de la demanda, el finançament del servei de menjador a aquelles famílies que inicialment hagin obtingut l’ajuda del 70%.

Els ajuts de menjador i transport escolar els poden demanar totes les famílies que tinguin fills escolaritzats en centres educatius del Ripollès i cursin estudis des del segon curs del primer cicle d’educació infantil fins a 4t d’educació secundària obligatòria. La informació sobre els ajuts estarà disponible properament al web del Consell Comarcal del Ripollès i als centres de la comarca. Això serà així tan bon punt la convocatòria es publiqui al Butlletí Oficial de la Província.

Per al curs vinent, es preveu destinar a aquests ajuts un total de 228.767,03 euros, aportats pel Departament d’Educació. Aquesta quantitat, el Consell Comarcal del Ripollès la complementarà amb 25.000 euros més, per complementar la línia d’ajuts que cobreix el 70 % del cost del servei de menjador. Dels 228.767,03 euros, 26.219,20 euros corresponen als ajuts de menjador del 100% i 182.497,90, als del 70 %. Els 20.049,93 restants corresponen als ajuts de transport escolar.