​La Fundació MAP estrena un espai terapèutic amb hidroteràpia

El nou equipament disposa de piscina climatitzada i material específic adaptat com grues de sostre, grua de bipedestació i cadira de rodes basculant

Un usuari a la piscina climatzada
Un usuari a la piscina climatzada | Fundació MAP
Redacció
17 de març del 2022
Actualitzat a les 12:10h
El nou espai terapèutic de la Fundació MAP ja és una realitat. S’ubica en una de les plantes de l’edifici conegut com Ca la Irene de Ripoll, que també acull altres serveis com la cuina de col·lectivitat i un habitatge amb suport a la llar.

L’espai compta amb una sala de fisioteràpia i una d’hidroteràpia que permeten treballar
la rehabilitació i els tractaments terapèutics amb un equipament adaptat, accessible i actualitzat. Uns serveis que ja es donaven des de la residència Centre Montserrat a través d’un equipament que s’havia quedat petit i que no permetia donar resposta a les noves necessitats físiques i d’envelliment de les persones.

Del nou espai en destaca la piscina climatitzada, on l’equip de fisioterapeutes del MAP desenvolupa sessions individuals i grupals d’hidroteràpia per promoure i millorar la qualitat de vida i el benestar físic i emocional de les persones ateses. De moment, una trentena de persones ja utilitzen aquest recurs, que també es posarà a disposició d’infants, joves i persones grans de la comarca amb necessitats de suport.

El nou equipament disposa de material específic adaptat com grues de sostre, grua de bipedestació, cadira de rodes basculant i material de treball divers, que permet donar resposta individualitzada a les diferents necessitats de suport.

El nou espai de serveis de Ca la Irene
Ca la Irene, on s’ubica aquest espai terapèutic, consta de tres plantes que van començar a adequar-se per fases el 2018. L’edifici se situa al Raval de Sant Pere 27 de Ripoll, just davant d’altres equipaments de les Unitats de Benestar i Comunitat i Vida Independent de l’entitat, fet que facilita l’accés per part de les persones que s’hi atenen.

A la planta baixa s’hi situa la cuina de col·lectivitat centralitzada, que fins ara estava en un espai reduït de la residència Centre Montserrat. El trasllat ha permès l’ampliació i la millora del servei de cuina personalitzada i adaptada a les necessitats nutricionals de les persones ateses. Des d’aquí es preparen uns 170 menús cada migdia.
 

Bon ambient a la piscina climatitzada. Foto: Fundació MAP


A la planta superior s’hi ubica un habitatge per a persones amb discapacitat amb necessitat de suport a la llar, on dos joves vinculats a l’entitat ja han començat viure-hi de manera independent fent un pas més cap a la seva autonomia i autogestió.

Finalment, Ca la Irene també compta amb un pati exterior on es realitzaran activitats terapèutiques de jardineria i hort adaptat.

La posada en funcionament de l’espai coincideix amb la implementació del nou model organitzatiu centrat en la persona, que permet un treball més cooperatiu i independent dels equips per donar resposta a les demandes de les persones. Amb els serveis de Ca la Irene es pot donar una resposta més eficaç a les necessitats de benestar físic i emocional, gran dependència i vida independent. 
 

La sala de fisioteràpia. Foto: Fundació MAP