Detinguts dos estafadors que volien actuar en un banc del Ripollès

Els mateixos delinqüents van entrar a casa d'un ancià a Vic li van robar joies i diners

Un vehicle dels Mossos
Un vehicle dels Mossos | Adrià Costa
Redacció
09 de març del 2022
Actualitzat a la 13:31h
Els Mossos d'Esquadra han detingut a Vic una dona i un home, de 31 i 35 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa i un altre de furt. A principis de febrer un home d'edat avançada va denunciar que una dona se li havia apropat pel carrer i li havia demanat diners. Després d'insistir molt i amb el compromís que li tornaria l'import, l'home va accedir a donar-li 800 euros.

L'endemà, la dona va citar la víctima a un bar de Vic per tornar-li els diners. Després de prendre una consumició, l'home es va trobar malament i va marxar cap a casa. La dona va sortir darrere seu i el va acompanyar fins a casa. Un cop dins, el va obligar a obrir la caixa forta i donar-li totes les joies que tenia i també a emetre tres xecs de 5.000 euros i un de 10.000.

Davant d'aquests fets, els Mossos van obrir una investigació. Per altra banda, el 8 de febrer es va rebre l'avís d'una entitat bancària del Ripollès on un home i una dona volien treure una quantitat important de diners d'un compte que havia estat bloquejat per motius de seguretat.

Ràpidament, els agents es van dirigir cap a l'entitat bancària, però en arribar aquelles dues persones ja havien marxat del lloc. Després de diverses gestions d'investigació els mossos van esbrinar que es tractava dels mateixos que havien estafat a l'home d'edat avançada.

Finalment, entre el 3 i 7 de març els mossos van detenir una dona i un home a Vic com a presumptes autors d'un delicte d'estafa i un delicte de furt. Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar amb l'obligatorietat de presentar-se al jutjat quan siguin requerits.

Recomanacions dels Mossos per prevenir ser víctima d'un delicte
- No permeteu que persones desconegudes us acompanyin a casa. En cas de fer-ho, no les deixeu entrar a casa.
- Vigileu amb les persones desconegudes que se us acostin preguntant coses o que us intentin distreure.
- Si us ofereixen alguna cosa que no us interessa, atreviu-vos a dir que no.

Consulta més consells de seguretat