Una veïna de Campdevànol, detinguda pel tall del Tsunami a la Jonquera

El jutjat ordena la detenció de 14 investigats que havien desobeït i no van comparèixer a les citacions

Centenars de persones tallant la frontera amb França a la Jonquera
Centenars de persones tallant la frontera amb França a la Jonquera | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
03 de març del 2022
Actualitzat el 04 de març a les 18:48h
El jutjat de Figueres ha ordenat la detenció de 14 investigats pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera del novembre del 2019, segons informa Alerta Solidària. Són els encausats que havien desobeït i no van comparèixer a les citacions per declarar davant del jutge en la macrocausa que suma uns 200 investigats.

A hores d'ara ja han arrestat 12 dels investigats (a dos no se'ls ha pogut donar la citació). Alerta Solidària ha convocat concentracions de suport als jutjats de Ripoll i de Puigcerdà. Un dels detinguts és Àfrica Muntané, veïna de Campdevànol i militant de la CUP, formació amb la qual ha anat a diverses llistes electorals. Unes hores més tard ha estat alliberada.

A la sortida del jutjat, ha explicat que l'han arrestat a primera hora a casa seva i que, després de passar per la comissaria de Ripoll, l'han traslladat a Figueres. En el seu cas, el jutjat l'havia citat fins a tres vegades -la darrere, dilluns passat- i no s'hi va presentar. Un cop davant del jutge que instrueix el cas, s'ha negat a declarar i ha sortit en llibertat, igual que un altre dels arrestats que aquest migdia també ha comparegut davant del jutge. 

Al Ripollès, a més de la protesta al davant dels jutjat de Ripoll, aquest matí, s'ha convocat una altra concentració de suport a la plaça de l'Ajuntament de Campdevànol, a les 7 de la tarda. Des d'Òmnium Ripollès s'han solidaritzat "plenament" i insten a participar a les manifestacions.

Entre els encausats que no havien comparegut al jutjat també hi ha veïns d'Amposta, Caldes de Malavella, l'Escala, Manresa, Montmelús, Navarcles, Sant Pere de Riudebitlles i Valls.