El monument del Carnaval de Ribes de Freser aixeca molta polseguera

La imatge de Sánchez penetrant Aragonès, en el marc de la candidatura dels Jocs Olímpics, ha rebut les crítiques del col·lectiu LGTBI

El monument ha generat polèmica
El monument ha generat polèmica | @ernest_sant
Redacció
25 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:41h
El Carnaval de Ribes de Freser no defuig mai la polèmica. Sempre està a l’aguait i cada any coronen un rei diferent seguint l’actualitat política. Amb polèmica inclosa, això sí.

Fa dos anys, va ser el torn del nino del paracaigudista de l'exèrcit accidentat el 12 d'octubre a Madrid. En fa tres, una falla de Felip VI, amb una balança amb diversos llaços grocs a una banda i els genitals del monarca a l'altra, va tancar la festa.

En aquesta ocasió, el monument s’ha dedicat a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern en un muntatge més que provocador. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, hi apareix amb la torxa olímpica, damunt d'uns esquís i amb els pantalons abaixats. Al darrere, Pedro Sánchez penetrant-lo, també amb els pantalons avall.
 
La “provocació” no ha deixat indiferent a ningú i ja s’han format grups de detractors i de defensors. En el col·lectiu LGTBI ha generat un gran debat.

De fet, l’associació LGTBI Talcomsom ha emès un comunicat (podeu llegir íntegre a sota) on es posiciona davant la polèmica. “És evident que el monument es burla d’una relació sexual entre dos homes i que, a més a més, ho fa amb la intencionalitat que l’home que és penetrat sigui representat com a sotmès a l’home que fa la penetració. Òbviament, la sàtira del Carnestoltes utilitza els tòpics, el problema és que en aquest cas s’ha fet burla d’un col·lectiu que ha patit i segueix patint discriminació i atacs per la seva identitat de gènere i/o orientació sexual”, diu l’entitat.

I afegeix: “Tot i això, es va instar el SAI LGTB del Ripollès (Servei d’Atenció Integral a les persones LGTB) que actués d’ofici a l’empara del deure d’intervenció (deure pel qual tots els funcionaris públic estan obligats per llei a denunciar a les autoritats pertinents qualsevol discriminació) i amb els principis rectors de la Llei d’igualtat de tracte i no discriminació".
 

LAssociació LGTBI Talcomsom es posiciona sobre el Carnaval de Ribes de Freser by edicio naciodigital on Scribd