L'Univers Jove de Ripoll torna a la presencialitat amb uns 750 estudiants

La fira educativa, que ha tingut 52 estands, l'any passat es va fer en línia per la pandèmia

Bona afluència d'estudiants a la fira educativa
Bona afluència d'estudiants a la fira educativa | ACN
Redacció
16 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:34h
La fira educativa Univers Jove de Ripoll ha tornat aquest dimarts a la presencialitat amb un total de 52 estands, una xifra menor que altres edicions per complir amb les mesures sanitàries. Uns 750 joves de la comarca i d'altres punts del territori han passat durant el matí pel pavelló municipal de la ciutat per informar-se sobre l'oferta educativa i possibles sortides professionals.

Al marge de les universitats i de l'oferta de formació professional, enguany també s'hi ha sumat l'Escola de prevenció i seguretat integral (EPSI-UAB ) i l’escola universitària ERAM (UdG), especialitzada en estudi. Pel que fa a formació professional, s’hi ha trobat tota l’oferta del Ripollès, a més de centres provinents de les comarques de la Garrotxa, el Gironès, Osona, el Pla de l’Estany, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Exhibicions, concursos i xerrades
A la darrera edició presencial, el 2020, es va consolidar amb èxit la creació d’un espai de dinamitzacions, on diversos estands van fer demostracions sobretot esportives, que van resultar molt atractives per als visitants. Això enguany s’ha potenciat encara més i ha estat amenitzat per un DJ.

Com a novetats, també hi ha hagut demostracions de pintura fetes damunt d’una estructura de cubs i que han fet les escoles d’art. També s'ha obert el rocòdrom, on s'han fet demostracions d’escalada. Una altra acció innovadora han estat la pintura en directe d’un mural interactiu, que ha estat una obra col·lectiva en què han pogut participar tots els visitants i que quedarà per a Joventut del Ripollès.

Al costat de la zona de dinamitzacions, aquest any s’hi ha afegit una terrassa chill out, que ha servit per fer concursos amb premis directes per gastar a la comarca i entrevistes i interaccions amb joves.
 
Paral·lelament, en aquesta edició s’han tornat a introduir les xerrades, tal com s’havia fet anys anteriors. Concretament, s'han centrat en la transició educativa, per presentar alternatives després de l’ESO, itineraris formatius i eines per escollir uns estudis i una professió. Han estat amb l’orientadora del servei d’orientació d’àmbit comunitari de Ripoll del Pla Educatiu d’Entorn 0-20, Itziar Coma.

Un altre element singular que manté l’Univers Jove és el programa Univers_Cultura, amb què els visitants han pogut adquirir entrades pel preu simbòlic d’un euro per veure equipaments culturals de referència nacional com el monestir de Ripoll, el Museu Etnogràfic de Ripoll, la Farga Palau o l’Scriptorium.