La Policia Local de Ripoll patrulla amb la unitat canina coincidint amb la reobertura de l'oci nocturn

Els agents fan diversos controls de trànsit, alcoholèmia i tinença de drogues

La policia, amb el gos
La policia, amb el gos | Ajuntament de Ripoll
Redacció
15 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:50h
El passat divendres, coincidint amb la reobertura de l’oci nocturn, la Policia Local de Ripoll va realitzar una patrulla amb l’ajuda d’una unitat canina.

Primerament, es va fer un control de vehicles a la plaça de l’Ajuntament. Es van revisar 11 cotxes i es va posar una sanció governativa per tinença de marihuana i també es va administrar una prova d’alcoholèmia positiva. No es va immobilitzar cap vehicle.

Posteriorment, es va fer un control a peu per la zona de la plaça Gran, en el qual es va aixecar una acta per tinença de marihuana a un menor de 16 anys i una altra per incompliment de les ordenances municipals a un noi de 22 anys, per orinar a la via pública.

També s’han realitzat altres controls de trànsit al llarg del cap de setmana en els quals s’han detectat tres conductors de Ripoll positius en alcoholèmia. 

Francesc Campayo, al capdavant d’un cos de 18 persones
Actualment, la plantilla de la Policia Local de Ripoll està formada per 18 persones. El nou cap del cos des de fa unes setmanes és el sotsinspector Francesc Campayo, que ha substituït Josep Parraga. També es compta amb un sergent, dos caporals i 14 agents.

Campanya de prevenció de venda d’alcohol a menors
La propera acció que es vol impulsar des de la Policia Local i la regidoria de Seguretat de l’Ajuntament és la campanya “Aquí no venem alcohol a menors". Es repartiran una sèrie de fulletons i cartells als establiments en els quals es detallarà la normativa en relació a les begudes alcohòliques, mentre que els agents de la policia reforçaran la vigilància en aquest aspecte.

Recordem que la llei prohibeix vendre o subministrar cap mena de beguda alcohòlica ni tabac als menors de 18 anys, sota sancions de fins a 10.000 euros. També és prohibit el consum de begudes alcohòliques a la via pública fora dels espais reservats expressament per a aquesta finalitat, segons recull l’ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana.