​Campelles recupera el subministrament diürn d'aigua

Les explotacions ramaderes continuaran rebent cisternes a causa de la sequera

Una aixeta d'aigua
Una aixeta d'aigua | Paula Jaume
Redacció
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:17h
El poble de Campelles ha recuperat, des d’aquest dilluns al matí, el subministrament d'aigua a les cases particulars, segons ha explicat l’alcaldessa Judith Cornellà a Catalunya Informació. De moment, només s’ha recuperat l’aigua de dia. A la nit, dependrà dels nivells dels dipòsits, que s’aniran controlant periòdicament. Per altra banda, a les explotacions ramaderes els continuaran portant cisternes d'aigua.

“Des de les set del matí d’aquest dilluns que ja no hem tancat l’aigua. El nivell era bo i els dipòsits s’anaven omplint bé”, ha comentat l’alcaldessa. Cornellà és optimista, tot i que considera que amb la poca pluja que ha caigut aquest cap de setmana no és suficient, i creu que no s’haurà de tornar a activar les restriccions a causa de la sequera.

L'Ajuntament de Campelles va restringir dijous passat el consum d'aigua al municipi i va establir tres franges horàries de subministrament. Així es va explicar als veïns en un ban d'alcaldia: "A causa de l'actual sequera, tenim un problema de proveïment d'aigua. En aquests moments estem treballant per tornar a restablir el subministrament, un cop aconseguit, ens veurem obligats a fer restriccions i a prohibir la utilització per al reg".

Els horaris de subministrament es van situar entre les 7 i les 9, entre les 12 i les 15 i entre les 20 i les 22 hores. A més, l'Ajuntament va subratllar que l'aigua que arribaria "només era “per a consum domèstic i no apta per a ús de boca” i que no es podia fer foc ni barbacoes.