Les quarantenes col·lectives a les escoles finalitzaran la setmana del 21 de febrer

El conseller de Salut també anuncia que mascaretes als centres educatius es retiraran abans d'acabar el segon trimestre

Aula d'una escola catalana durant la pandèmia
Aula d'una escola catalana durant la pandèmia | ACN
11 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:19h
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat a Els Matins de TV3 que la mascareta a les escoles es retirarà abans d'acabar el segon trimestre. Tot i que, per ara, no hi ha una data concreta, tots dos han dit que s'intentarà que aquesta retirada sigui en les pròximes setmanes.

Després que aquest dijous s'hagi suprimit l'ús de mascareta als patis dels col·legis, alhora que als espais exteriors en general, el conseller ha dit que les escoles "són el primer lloc interior on s'han de retirar i es començarà pels grups més petits". La retirada, segons ha explicat conjuntament amb la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, es farà de manera esglaonada i, a poc a poc, s'anirà retirant als alumnes més grans, abans d'arribar a la població adulta.

També han fet referència a les quarantenes col·lectives que per ara segueixen vigents als espais educatius. Aquest divendres Argimon i Cabezas han avançat a TV3 que les quarantenes col·lectives a les escoles poden desaparèixer la setmana del 21 de febrer. Actualment, quan 5 o més alumnes, o el 20% de la classe, és positiva per Covid, tots els alumnes del grup s'han de confinar.

Quan entri en vigor aquest canvi el dilluns 21, només els infants que tindran símptomes i s'hagin fet un test que hagi donat positiu s'hauran de quedar a casa. Els asimptomàtics no hauran de fer-ho i podran seguir anant a classe. Tot i l'anunci, però, el conseller ha alertat que cal anar "a poc a poc", ja que "aquestes coses no són d'un dia per un altre".