Núria Pau debuta als Jocs Olímpics en unes condicions molt complicades

L’esquiadora de Ribes de Freser es classifica en 40a posició en la primera mànega de l'eslàlom gegant i cau en la segona

Núria Pau ha debutat a l'eslàlom gegant
Núria Pau ha debutat a l'eslàlom gegant | COE
Pere Pratdesaba
07 de febrer del 2022
Actualitzat a les 17:49h
Núria Pau, de l’equip FastHolaluz, ha debutat aquesta matinada en uns Jocs Olímpics. L’esquiadora de Ribes de Freser no ha pogut complir el seu objectiu, en caure a la segona mànega.

Pau ha finalitzat en 40a posició a la primera mànega, amb un temps d'1:04:19. La primera classificada en aquesta fase prèvia a estat la sueca Sara Hector, 6,63 segons més ràpida que la ribetana.

La ripollesa no ha pogut tancar la segona mànega perquè ha caigut. D'aquesta manera, Pau finalitzat la prova sense classificació perquè no l'ha acabat. 

Pau no s’ha acabat d’acostumar a les difícils condicions de la pista, amb neu artificial molt dura, que ha provocat moltes caigudes. Entre elles, una de les favorites, l’americana Mikaela Shiffrin, que ha caigut a les primeres de canvi. Només 60 esquiadores han acabat la primera màniga i 10 han caigut a la segona.

"Així és l'esport"
Això és el que Pau deia en finalitzar la primera mànega: "No m'he adaptat bé a la neu. A la tercera corba he dubtat una mica perquè m'ha patinat l'esquí i això m'ha marcat molt per tot el mur. No he sabut canviar el chip". I afegia: "A la segona mànega em tiraré amb tot, fent les coses que toquen".

En finalitzar la prova, la resumia d'aquesta manera: “En la primera màniga m'ha costat molt adaptar-me al traçat. Hi havia dos canvis de neu i no he pogut adaptar-me a les condicions per a trobar velocitat en la totalitat del traçat. En la segona màniga he esquiat molt bé, sobretot en la part del mig. A quatre o cinc portes del final, he caigut. L'esquí m'ha reaccionat de cop i he sortit disparada. Volia aconseguir el bon resultat que sabia que podia aconseguir, però així és l'esport. I en un dia tan exigent com el d'avui en què moltes esquiadores hem caigut, em quedo en què ho he donat tot. El difícil no ha estat avui, sinó arribar fins aquí. M'he guanyat l'oportunitat d'intentar-ho i ho he intentat fins al final, així que em quedo amb això".

L’Ajuntament de Ribes de Freser i els veïns i veïnes del poble, entre ells la família de la Núria, han seguit en directe el debut de l'esquiadora en uns Jocs Olímpics al Cinema Catalunya.