​Campdevànol comença les obres de la tercera fase de la rehabilitació de l'església de Sant Cristòfol

L’actuació consisteix a retirar tota la vegetació de murs, arcs i capelles, així com la consolidació de tots els elements estructurals

L'església de Sant Cristòfol, en obres
L'església de Sant Cristòfol, en obres | Ajuntament de Campdevànol
Redacció
03 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:10h
L’Ajuntament de Campdevànol ha començat les obres de la tercera fase de rehabilitació de l’església de Sant Cristòfol, ubicada a la zona del cementiri municipal i declarada Bé Cultural d’Interès Local. L’actuació que s’està fent consisteix a retirar tota la vegetació de murs, arcs i capelles, així com la consolidació de tots els elements estructurals. La inversió total serà de 47.839,55 euros, que seran finançats per la Diputació de Girona i la Generalitat.

A banda d’una neteja completa de la vegetació existent als murs, arcs, voltes i cúpules del temple, també es consolidaran els elements constructius amb el tancat de les vies d’entrada de l’aigua i d’altres agents climatològics, vegetals o animals a l’interior. El pressupost també inclou el muntatge de bastides i l’encofrat amb xindris de les capelles per la seguretat en els treballs de neteja.

Està prevista una quarta fase d’obres a l’església de Sant Cristòfol, que preveu la consolidació de les capelles amb un pressupost de 20.000 euros.

La primera fase de les obres va consistir en la consolidació de la part externa de l’edifici, mentre que la segona actuació es va centrar en la rehabilitació del campanar, que estava en molt mal estat.

L’església de Sant Cristòfol data de l’any 1700 i era l’antiga parròquia de Campdevànol.