Tercer incendi a la muntanya de Sant Antoni de Ripoll en poques hores

Aquesta matinada ha cremat una barraca, en una zona on aquest dimecres a la tarda es van declarar dos focs gairebé simultanis

Els incendis han estat petits però molt virulents
Els incendis han estat petits però molt virulents | Joaquim Colomer
Pere Pratdesaba
03 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:47h
Ensurt a Ripoll aquest dimecres a la tarda. Pocs minuts abans de les sis es van encendre de manera pràcticament simultània dos petits incendis a la part baixa de la muntanya de Sant Antoni. Aquesta matinada n'hi ha hagut un tercer.
 
El primer dels focs va cremar a l’encreuament dels camins de Sant Antoni i Can Bac. Les flames van ser altes i molt visibles des de bona part de nucli urbà de Ripoll. Va cremar una petita superfície boscosa així com part de l’exterior d’una casa deshabitada.

A uns 300 metres es va encendre un segon focus. En aquest cas, malgrat no tenir flames tant visibles, va preocupar els Bombers ja que hagués pogut pujar muntanya amunt cap a Sant Antoni.

Els dos petits incendis es van donar per controlats a les 19.30 h. Fins al lloc dels fets s’hi van destinar sis dotacions de Bombers (n'hi van treballar quatre), dues ambulàncies, patrulles de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, així com voluntaris de Protecció Civil. Van cremar 250 metres quadrats de fusta, matolls i arbrat, segons ha informat un portaveu de Bombers a NacióRipollès.

Aquest dijous a dos quarts de 3 de la nit, s'ha tornat a declarar un tercer foc a la zona, concretament a la casa deshabitada que s'havia vist lleugerament afectada en el primer incendi. En aquesta ocasió, la barraca ha quedat totalment calcinada. Els Bombers hi han enviat una dotació, que l'ha controlat en poc més d'una hora.
 

El foc es podia veure des de la carretera Foto: Arnau Urgell


Aquest matí, els Bombers s'han tornat a desplaçar a la zona per vigilar que el foc no revifés, ja que encara fumejava. Per això han remullat l'indret.

La sospita és que els incendis fossin provocats ja que els dos primers van ser pràcticament simultanis, malgrat que no es descartaven altres causes accidentals.