Un terratrèmol de magnitud 3,8 sacseja lleugerament el Ripollès

El sisme, amb epicentre a l'Alt Urgell i Andorra, també ha estat percebut a comarques veïnes del Pirineu

L'epicentre del terratrèmol
L'epicentre del terratrèmol | Protecció Civil
Pere Pratdesaba
01 de febrer del 2022
Actualitzat a les 7:26h
Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla Especial d'Emergències Sísmiques (SISMICAT) per un terratrèmol de magnitud 3,8, a les 03:17 hores d'avui, amb epicentre a l'Alt Urgell, a la zona del Port de Cabús. Segons informa l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) el sisme ha estat altament percebut i s'han rebut 150 enquestes de percepció en zones d'Andorra i l'Alt Urgell (La Seu d'Urgell, La Pobla de Segur...).

L'epicentre s'ha detectat a profunditat zero. El sisme, d'una magnitud considerable i poc habitual a la zona, a més d'Andorra i l'Alt Urgell, s'ha fet sentir lleugerament a comarques veïnes com la Cerdanya, el Ripollès i el Pallars Sobirà, així com a la resta del Pirineu.

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya no ha rebut cap trucada. En aquests moments no consten danys personals ni materials.  Si la ciutadania nota el sisme pot comunicar-ho a l’Institut Cartogràfic i Geològic (IGC) omplint el Qüestionari macrosísmic individual que trobarà al web de l'institut.