El nou carrer València de Camprodon estarà enllestit a finals de juliol

L'Ajuntament obre la licitació de l'obra, valorada gairebé en mig milió d'euros

El carrer València de Camprodon, en una foto d'arxiu
El carrer València de Camprodon, en una foto d'arxiu | FGC
Redacció
29 de gener del 2022
L’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart; l’arquitecte municipal, Joan Tenas; i el regidor de Comunicació, Joan Faig, han presentat als mitjans de comunicació el projecte d’urbanització del carrer València de Camprodon. Aquest carrer serà, com s’ha decidit en el primer procés participatiu que s’ha fet al municipi, d’una sola peça i sense barreres arquitectòniques.

Aquesta setmana s’ha obert la licitació d’aquesta obra, valorada en 476.022,86 euros, IVA inclòs, en la que es poden presentar propostes fins al 15 de febrer de 2022. La urbanització d’aquest carrer, que té un termini d’execució de quatre mesos, podria estar enllestida aquest juliol.

L’alcalde ha destacat la importància d’aquesta obra en el carrer més comercial i visitat del municipi: “La reforma del carrer València és una actuació de primera necessitat a causa de l’estat de deteriorament que presenten diversos trams. No només es millorarà visualment sinó estructuralment, ja que es condicionaran i milloraran els serveis existents”.


L’arquitecte municipal ha explicat com serà el nou carrer, que “segueix una imatge de coherència amb les  anteriors rehabilitacions de carrers de Camprodon.” I ha destacat que “s’ha optat per l’elecció d’un mosaic de dues tonalitats, col·locat a trencajunts i decalat per la meitat, al llarg de tot el carrer.”

El regidor de Comunicació, per la seva banda ha valorat molt positivament la participació de la ciutadania en aquest procés per escollir com ha de ser la urbanització del nou carrer València. I ha afegit que “la clau de l’èxit d’aquesta elevada participació, d’acord amb la mitja d’aquest tipus de processos arreu, sense dubte ha estat el model combinat. Oferir la possibilitat de participar, tan presencial com telemàticament, ha afavorit la recollida d’opinions i valoracions.”