Campdevànol s'adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya

Dos representants del consistori participen al a primera reunió de l'ens

L'Ajuntament de Campdevànol, amb la bandera LGTBI
L'Ajuntament de Campdevànol, amb la bandera LGTBI | Ajuntament de Campdevànol
Redacció
27 de gener del 2022
L’Ajuntament de Campdevànol s’ha adherit a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, amb l’objectiu de fer un pas més i començar a desplegar polítiques que defensin els drets d’aquests col·lectius. La setmana passada es va celebrar una primera trobada entre aquests municipis, on ja hi va participar Campdevànol, i que se celebraran cada dos mesos per posar en comú propostes, incidències o experiències.

El coordinador del pla LGTBI a Campdevànol, Jordi Coch, i la regidora LGTBI+ i Col·lectius Vulnerables, Teresa Codinach, van ser els representants de Campdevànol que van assistir a la reunió.

Segons Coch, “hem d’intentar que els municipis rurals siguin més atractius per a un col·lectiu que històricament ha estat oblidat i que no s’ha afrontat mai la problemàtica”. En aquest sentit, Coch aposta per deixar els actes més simbòlics, com van poder ser la inauguració de l’Espai Sonia Rescalvo o els adhesius pels comerços, i pensar quines han de ser les polítiques a desenvolupar per defensar els drets d’aquests col·lectius.

Des de l’Ajuntament es considera que un dels temes més importants a treballar és el de la inclusió laboral “i les nostres primeres polítiques a desplegar seran amb relació a la inclusió laboral de persones del col·lectiu LGTBI, per intentar que es puguin instal·lar als municipis i desenvolupin el seu projecte de vida”, apunta Coch. Segons diu, “sempre passa que tothom marxa a Barcelona o grans ciutats, on se senten més còmodes. Per tant, hauríem d’intentar que s’instal·lin al nostre municipi”.

La pròxima reunió amb la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya està prevista pel mes de març.