Ripoll augmenta la recollida selectiva i ja se situa en un 48,4%

La mitjana de la localitat és més elevada que la de la comarca i el conjunt de Catalunya

Redacció
29 de gener del 2022
Recollida selectiva.
Recollida selectiva. | Adrià Costa
El cap de l’Àrea de Serveis al Territori, Sostenibilitat i Empresa de l’Ajuntament de Ripoll, Joaquim Colomer, ha fet balanç de les dades relacionades amb el tractament dels residus a la vila durant el 2021. En una roda de premsa a la sala Eudald Pradell, ha explicat que “estem contents amb el percentatge de recollida selectiva a la vila”, ja que aquest ha seguit augmentant i se situa al 48,41% segons dades del 2021.

“Estem aconseguint un augment any rere any, que suposa gairebé un 10% des del 2017. Ens trobem per sobre de la mitjana de recollida selectiva de la comarca (que va ser del 46,64% el 2020) i de Catalunya”, ha valorat.

Colomer ha destacat que encara queda molt marge de millora per poder augmentar la recollida selectiva i el reciclatge a Ripoll. Tot i això, ha considerat que “s’estan fent les coses ben fetes i cal agrair l’esforç dels vilatans i vilatanes”.

També s’ha revelat la dada que indica els quilograms de residus produïts per habitant i dia que es calculen a Ripoll, que és d’1,42 kg de mitjana. Una xifra que es manté pràcticament igual que els anys anteriors. “Hauríem de mirar de reduir-la, i això passa per no utilitzar tantes bosses de plàstic, comprar menys productes empaquetats i més a granel, consumint de proximitat i a productors locals…”, ha comentat el regidor.

De cara al futur, s’ha explicat que aquest 2022 es continuaran engegant més campanyes per intentar conscienciar a la població sobre la importància de la recollida selectiva i el reciclatge. En poques setmanes tornarà a posar-se en marxa el programa de bon comportament ambiental, actualitzat perquè sigui més accessible per a la gent gran.

Joaquim Colomer també ha recordat que recentment s’ha editat el tríptic "On ho llenço?" amb tota la informació sobre com tractar correctament els residus a Ripoll.