Camprodon gairebé duplica la recollida de roba usada en dos anys

La iniciativa permet donar feina a persones que estan en procés d’inserció

Un dels contenidors de Camprodon
Un dels contenidors de Camprodon | Ajuntament de Camprodon
Redacció
22 de gener del 2022
El projecte de recollida, reciclatge i revenda tèxtil Roba Amiga ha recollit durant l’any 2021 17.359 quilos de roba en els diferents contenidors habilitats a Camprodon. D’aquesta manera, creixen els resultats aconseguits en anys anteriors.  A l’estiu, el ritme de recollida de roba, feia pensar que es podria superar la xifra d’edicions anteriors, com així ha sigut.

De fet, gairebé s'ha doblat en dos anys. El 2019 es van recollir 10.072 quilos i el 2020, 13.291.
 
L’entitat organitzadora del projecte agraeix la col·laboració de la ciutadania en aquesta causa solidària que dona feina a persones en risc d’exclusió social. La mitjana del reciclatge de roba a les poblacions de Catalunya se situa entre uns 3-4 kg/hab./any, mentre que a Camprodon s’arriba als 7 kg/hab./any de residu tèxtil. Amb tot, el percentatge és baix si el comparem amb la mitjana europea de recollida roba que se situa en més de 20 kg/hab./any de residu tèxtil.
 
El consorci d’entitats de la cooperativa Roba Amiga, format per un seguit d’empreses d’inserció, té per objectiu la recollida selectiva de roba usada, roba de llar, sabates i altres residus tèxtils per a la seva revaloració a través de la reutilització i el reciclatge. La gestió de la roba feta servir recollida permet donar feina a persones que estan en procés d’inserció.

Un cop recollida, la roba és seleccionada, etiquetada i venuda, a preus assequibles en les botigues que la cooperativa té repartides per tot el territori català.