1 de 10
projecte cooperatiu

La Lluerna, la nova llibreria cooperativa de Ripoll

L’establiment obre les portes amb l’objectiu de convertir-se en un referent cultural de la comarca

Els impulsors del nou projecte cooperatiu | La Lluerna
per Pere Pratdesaba, Ripoll, Catalunya | 17 de gener de 2022 a les 12:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ripoll disposarà en breu d’una nova llibreria i espai cooperatiu. Es tracta de La Lluerna, situada al centre neuràlgic de la població, a la plaça Gran, i que s’inaugurarà el dissabte 29 de gener. Aquest mateix dia, a les 6 de la tarda, ja es farà la presentació d’un llibre: Nos sobran las idees, amb l'autor Arnau Montserrat i l'editora de Pol·len i exllibretera de Contrabandos.
 
La Lluerna és una llibreria cooperativa que vol oferir “cultura de qualitat a la comarca, promoure el comerç local, el cooperativisme, l’economia solidària, el pensament crític i crear llocs de treball" adients als seus valors, segons expliquen els impulsors. “Creiem en espais socioculturals com a llaç veïnal, la importància de comptar amb una xarxa de suport i la transcendència i interès per la cultura”. 


Els fundadors de la llibreria són en Ricard, l’Ana, la Núria, la Rita, l’Edgar i la Marta, els sis socis de la Cooperativa Mas La Sala de Sant Pau de Segúries, on es van instal·lar el 2017. Els eixos d’aquest projecte són l'agricultura, la ramaderia, la gestió forestal, l'educació ambiental, l'allotjament de turisme rural, la restauració, la intercooperació, l'artesania i la cultura. 

Els integrants de la cooperativa estan formats en biologia, ciències ambientals, educació ambiental, pedagogia, economia, ramaderia, agricultura regenerativa i permacultura, i fotografia.

Ara, amplien les seves propostes i, amb l’objectiu d’arrelar-se a l’entorn on viuen, obriran una nova llibreria a Ripoll, on s’hi podran trobar, entre d’altres, llibres especialitzats de la comarca. 

Més enllà d'una llibreria


La iniciativa, però, va més enllà d’una simple llibreria. “Ens agradaria arribar a ser un punt de referència cultural, un espai on connectar amb l’actualitat i al mateix temps amb les arrels. On s’hi facin presentacions de llibres, exposicions o es puguis apuntar a cursos de narrativa o poesia o assistir a un concert o una lectura en veu alta”, expliquen des de l’establiment.

Els impulsors han engegat el projecte gràcies a una campanya de microfinançament on han recollit uns 6.000 euros.
 

La Lluerna, en plenes obres. Foto: La Lluerna

 

Participació