L'Esport Blanc Escolar comença amb 431 alumnes de nou escoles ripolleses

En els propers tres mesos, la iniciativa aproparà els esports de neu i els seus valors a prop de 2.500 alumnes de les nou comarques del Pirineu

La primera jornada va tenir lloc a l'estació de Masella
La primera jornada va tenir lloc a l'estació de Masella | ACN
Pere Pratdesaba
13 de gener del 2022
El programa Esport Blanc Escolar (EBE) de promoció dels esports d'hivern a l'alumnat de 3r i 4t de primària comptarà amb 431 alumnes provinents de nou escoles del Ripollès. En els propers tres mesos, la iniciativa -que ha estrenat la novena edició consecutiva- aproparà els esports de neu i els seus valors a prop de 2.500 alumnes de les nou comarques pirinenques.

Una novetat respecte al curs passat és la recuperació de la jornada Graduació de Neu pels nois i noies de 4t curs. Es tracta d'una trobada entre totes les escoles del programa EBE per graduar l'alumnat d'aquest curs de primària que hi hagi participat, en la qual es treballen totes les activitats del mateix amb un caràcter lúdic-competitiu

L'Esport Blanc Escolar té l'objectiu d'impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d'hivern, en les seves diferents modalitats fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L'altra finalitat és educar mitjançant l'esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat docent dels centres educatius i dels tècnics d'esport.

Aquesta iniciativa, que va néixier el curs 2013-2014 amb només 142 alumnes, està integrada al programa d'educació física i es realitza en horari lectiu i consta de vuit sessions, que es duen a terme durant el segon trimestre del curs escolar. Les sessions es divideixen en tres d'esquí nòrdic, tres d'alpí i dos de surf de neu.