La inversió en fibra òptica, la proposta més votada dels pressupostos participatius de Ribes

Un centenar de veïns i veïnes de la localitat han participat en la votació final

Ribes detina 25.000 euros als pressupostos participatius
Ribes detina 25.000 euros als pressupostos participatius | Ajuntament de Ribes de Freser
Redacció
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:53h
L’Ajuntament de Ribes de Freser va posar el passat 6 de gener el punt i final als pressupostos participatius de 2021, un procés iniciat el novembre passat. Aquest és el segon any que es porta a terme la iniciativa municipal.

Després de dos mesos de treballs, que han consistit en la recollida de propostes provinents de la ciutadania, el filtrat tècnic de tots els projectes recollits i una votació final oberta a totes les persones majors de 16 anys i empadronades a municipi, els pressupostos participatius han arribat a la seva fi amb la proclamació del projecte guanyador: "Inversió en fibra òptica municipal, especialment a nuclis com Bruguera, i garantir ample de banda a nuclis agregats, masies i empreses que no tenen oferta d’una operadora comercial".

Amb un cost estimat de 25.000 euros, la proposta guanyadora ha estat, amb diferència, la més votada de les 26 que varen passar a la fase final, ja que ha recollit el suport de fins a 47 persones, gairebé la meitat de les que van participar en la votació, que van ser 100.

En total, el centenar de veïns i veïnes participants va emetre 210 vots, la qual cosa fa una mitjana de 2,1 vots per persona (el màxim de vots per persona era de 3).

La proposta que ha quedat classificada en segona posició ha estat "Millorar i adequar l'entorn exterior i patis de l'institut escola", amb un total de 17 vots, quedant, per tant, a una gran distància de la guanyadora.

L’índex de participació en la votació final s’ha enfilat fins al 6,15%, una xifra que supera clarament el llindar mínim que els experts consideren exigible en aquest tipus de processos, que es situa en el 5%.

En aquest sentit, l’alcaldessa del municipi, Mònica Santjaume, s’ha mostrat “agraïda i satisfeta” per la implicació dels veïns i veïnes de Ribes en el procés, amb unes dades que “posen de manifest que els pressupostos participatius representen una iniciativa atractiva per als ribatans i riabatanes i suposen una oportunitat útil d’implicació de la ciutadania en la presa de decisions sobre el present i futur del nostre poble”.

Es poden consultar els resultats complets de la votació final en aquest enllaç.