L'oposició s'ajunta per fer fora l'alcaldessa de Setcases

Els dos regidors no adscrits que van deixar l'equip de govern i un dels regidors socialistes a l'oposició presenten una moció de censura contra Anna Vila, que governa en solitari

Anna Vila, en una imatge d'arxiu
Anna Vila, en una imatge d'arxiu | ACN
Pere Pratdesaba
11 de gener del 2022
Actualitzat el 12 de gener a la 13:42h
L’alcaldessa de Setcases (ERC), Anna Vila, sembla que té els dies comptats. Tres dels quatre regidors de l’oposició han presentat aquest dilluns, 10 de gener, una moció de censura per fer-la fora. La iniciativa ja feia temps que es cuinava.

Anna Vila estava governant en solitari des del passat mes de maig, quan els dos regidors d’ERC que l’acompanyaven –Joan Casadevall i Núria Vila-van renunciar i van passar a ser regidors no adscrits. L’alcaldessa va assumir totes les regidories.

Precisament, Joan Casadevall, que és un dels que signa la moció, és el nou alcaldable que es proposa a la moció i té tots els números per substituir Núria Vila. El ple per fer efectiu el relleu es farà el 24 de gener al migdia. Es preveu que sigui presencial.

Aquesta és la segona moció de censura en poc temps. Núria Vila ja va accedir al càrrec a través d’aquest sistema l’any 2027, quan es va fer fora de l’alcaldia Carles Fernández (PSC – Independents de Setcases). El socialista continua al consistori com a regidor i és un dels que ha signat la moció de censura contra l’actual alcaldessa, a més dels dos regidors no adscrits.

Una mort anunciada
Quan els dos regidors d'ERC van sortir del govern, l'alcaldessa va admetre que hi havia hagut "tibantors" entre els regidors del seu partit i dificultats per trobar el moment de quedar. També creia que faltava entesa, però negava haver actuat de forma "unilateral" com els regidors sortints li retreien.

Després de mesos de governar en minoria, tres dels quatre regidors a l'oposició han presentat oficialment la petició de moció de censura amb Joan Casadevall com a candidat.