1 de 10
senderisme

El Ripollès promociona les seves 200 rutes de senderisme amb nou material turístic

El Consell Comarcal edita 7.000 exemplars d'un nou fulletó en català, castellà, anglès i francès

Presentació dels nous fullets turístics | Consell Comarcal del Ripollès
per Redacció, Ripoll, Catalunya | 10 de gener de 2022 a les 11:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Donar més valor al patrimoni i als atractius turístics de tots els pobles i posar-los a l’abast dels visitants és un objectiu compartit entre el Consell Comarcal del Ripollès i els 19 ajuntaments de la comarca. És per aquest motiu que la corporació ha confeccionat un nou fullet desplegable per promocionar l’ampli ventall de possibilitats que ofereix el Ripollès als amants del senderisme.

L’acció s’emmarca en el pla de promoció del turisme de natura L’experiència dels Pirineus més autèntics; un projecte dotat globalment amb 1.966.107,57 euros, aportats per la convocatòria 2014-2020 del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrat pel Departament de la Presidència i pel Pla de foment territorial del turisme, del Departament d’Empresa i Treball.


Durant la presentació d’aquest material promocional, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer, ha subratllat que és molt important disposar-ne, tenint en compte que el turisme actiu de natura representa un pes molt important en l’atractiu del Ripollès. Alhora, ha agraït la implicació dels ajuntaments en aquest projecte. “Quan hi som els 19 municipis i treballem tots en la mateixa direcció, les coses surten i surten bé”, ha sentenciat el president.

De la seva banda, el conseller comarcal de Turisme, Xavier Guitart, ha explicat que aquest fullet recull i indica una mostra de les rutes de senderisme principals que recorren el Ripollès, incloent-hi camins de la xarxa Itinerànnia, del Parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser i senders de llarg recorregut com el Camí Oliba o el Camí dels orígens, entre altres.


Tot i així ha detallat que, mitjançant un codi QR, permet accedir a l’oferta completa, plasmada a la pàgina web de turisme, que ascendeix fins prop de 200 camins de tot tipus, classificats per característiques i municipis.

El fullet està fet en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès i està disponible en format encolat i en format desplegable. Se n’han editat 7.000 exemplars i ja s’han distribuït per les oficines de turisme així com tot tipus de punts d’informació, com els del parc natural.


Guitart ha fet èmfasi en la necessitat de crear experiències que atreguin el turisme i fer-ho conjuntament, sota la marca turística comuna del Ripollès. És en aquest context que considera un avenç l’edició d’aquest material. Així mateix, ha aprofitat per convidar a tothom a descobrir la comarca practicant el senderisme.

Aquest material de promoció turística se suma a la nova col·lecció que s’ha anat presentant esglaonadament els darrers mesos, formada per fullets de cadascun dels municipis amb informació àmplia sobre cadascun d’ells i els nuclis habitats que els formen, així com també un nou fullet comarcal actualitzat, amb informació des d’un punt de vista més global sobre el Ripollès.
Participació