​Torna la màgia dels Reis d'Orient al Ripollès

Ripoll recupera la cavalcada a partir de les 6 de la tarda mentre que a Camprodon Ses Majestats arriben a les 4

La Cartera Reial aquest dilluns a Ripoll, com a avantsala de l’arribada de Ses Majestats
La Cartera Reial aquest dilluns a Ripoll, com a avantsala de l’arribada de Ses Majestats | Aj. de Ripoll
Redacció
05 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:21h
Els Reis d'Orient tornen aquest 2022 al Ripollès amb restriccions incloses. Per segon any consecutiu, les cavalcades s'han hagut d'adaptar a la situació derivada de la Covid-19. Ses Majestats han de portar mascareta i s'han de respectar les distàncies de seguretat entre els integrants de les comitives i els participants.

Ripollrecupera la cavalcada pels seus carrers a partir de les 6 de la tarda. Entren per la carretera de Barcelona, seguint pel passeig Ragull, el carrer Macià Bonaplata, la carretera d'Olot, el carrer Indústria, el carrer Tarragona, el carrer Progrés, passen altre cop pel Macià Bonaplata, entrant a la plaça Gran, passant per la plaça de Sant Eudald, el carrer Sant Pere i, finalment, la plaça Abat Oliba on acaben el recorregut. Enguany no fan el discurs des de l'Ajuntament sinó que s'encaminen al claustre del monestir de Santa Maria.

La cavalcada a Campdevànol comença a les 5 de la tarda amb l'arribada a la residència de la Gent Gran. El recorregut, que és l'habitual, acaba a la plaça de l'Església on Ses Majestats fan l'adoració i reben els infants.

A Sant Joan de les Abadesses, Ses Majestats arriben pel Pont Nou a partir de dos quarts de 6 de la tarda, segueixen per la carretera de Camprodon, baixen pel carrer Mestre Andreu, fins al passeig comte Guifré. A partir d'aquí cada rei fa un recorregut diferent fins a la plaça Major. Per tenir audiència amb el rei blanc, cal entrar pel carrer major; pel rei ros, pel carrer abat Isalguer; i pel rei negre, pel carrer Ferrer i Olzina.

El Reis d'Orient arriben Camprodon a partir de les 4 de la tarda. S'instal·len al pavelló vell per saludar a tots els infants que hagin demanat cita prèvia. Cap a dos quarts de 8 de la tarda, surten amb les seves carrosses cap a l'ajuntament on recullen la clau màgica del municipi.