Subvencions per a la contractació de persones de més de 30 anys

El SOC obre una convocatòria d'ajuts per a contractes a jornada complerta i d'un mínim de 12 mesos

Una treballadora de Mapcable
Una treballadora de Mapcable | Fundació MAP
Redacció
01 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:51h
El SOC (Servei d'Ocupació de Catalunya) subvenciona contractes de treball indefinits i temporals amb una durada mínima de 12 mesos per a persones de 30 i més anys, segons informa l'Agència de Desenvolupament del Ripollès.

En el cas de contractes per obra i servei determinat, l’entitat ha d’aportar una declaració responsable que la durada prevista és de mínim 12 mesos. No són subvencionables els contractes relleu, d’interinitat, de formació i aprenentatge ni els de pràctiques.

Els contractes han de ser a jornada complerta i no es subvencionaran els contractes més enllà del 31 de desembre de 2022. Es pot subvencionar un màxim de cinc contractes per persona o entitat beneficiària i no es preveuen les substitucions.

Les entitats beneficiàries dels ajuts són: persones físiques o jurídiques privades, comunitats de béns amb capacitat per a contractar laboralment, entitats sense ànim de lucre, associacions i fundacions, i cooperatives de treball associat amb establiment operatiu a Catalunya.

Pel que fa als destinataris, són els següents: persones en situació de desocupació de 45 anys o més; persones desocupades de 30 anys i més, si són dones o persones desocupades de llarga durada, s’entén per llarga durada un mínim de 12 mesos, continuats o no, durant els darrers 18 mesos; inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) al SOC; les persones destinatàries no poden haver estat contractades per la mateixa persona o entitat sol·licitant els 12 mesos anteriors al contracte pel qual es demana la subvenció.
Pressupost        

Les resolucions de concessió d'aquestes subvencions estaran condicionades a la disponibilitat pressupostària suficient.

La quantia del mòdul econòmic mensual és de 1473,71 euros, i del diari, 48,45.
 
- Bases de la sol·licitud