incivisme

Ripoll reforçarà la seguretat per aturar l'auge de l'incivisme i els aldarulls

Comerciants, restauradors, Ajuntament i cossos de policia es reuneixen per activar tot un seguit d'accions a la localitat

per Redacció, Ripoll, Catalunya | 18 de desembre de 2021 a les 22:44 |
Trobada amb tots els sectors afectats pels actes incívics | Ajuntament de Ripoll
Aquest dimecres al vespre, la seu de la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès va acollir una reunió per tractar la problemàtica de l’incivisme i els aldarulls nocturns que recentment s’estan vivint a Ripoll. A la trobada, hi van participar comerciants, restauradors i persones afectades per l’incivisme, així com els cossos de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, el president de Ripoll Comerç, Josep Forcada, la regidora de Seguretat de l’Ajuntament, M. Dolors Vilalta i la regidora de Comerç, Manoli Vega.

L’objectiu de la reunió era presentar un seguit d’accions pensades entre els cossos policials i l’Ajuntament, consensuar-les amb les persones afectades, poder escoltar les seves aportacions i debatre sobre la qüestió per trobar possibles solucions. Finalment, es van acordar tot un seguit de punts per fer front a una problemàtica que preocupa i que es vol erradicar.


Per un costat, es reforçarà la segurat. Així, es destinarà una patrulla de la Policia Local al centre de la vila a les tardes, es continuarà amb les patrulles conjuntes de Mossos d’Esquadra i Policia Local les nits del cap de setmana i vigílies de festius; es reforçarà amb dos agents més les nits de cap de setmana i vigílies de festius i es farà un suport de seguretat privada puntual a la zona d’oci nocturn del centre històric en els moments de gran afluència (una pràctica que ja es realitza des de fa temps en actes puntuals com fires, mercadal, el mercat setmanal durant la pandèmia…).

A més, aquestes accions es complementaran amb un servei de control de drogues mitjançant vigilància canina, una campanya adreçada a tots els establiments recordant la prohibició de vendre alcohol a menors i l'activació d'un sistema de DRAGAlert, que permet comunicar a través del telèfon mòbil una situació d’emergència directament a la policia, mitjançant la plataforma informàtica DRAG.


Per últim, per controlar i fer el seguiment totes aquestes accions s'instaurarà una taula de seguretat per tal de reunir cada mes representants dels diferents sectors, cossos policials i Ajuntament per tal de fer seguiment de les actuacions de control dels actes incívics.

"Des de l’Ajuntament s’espera poder aturar aquests fets incívics i fer de Ripoll una vila respectuosa i on tothom s’hi senti segur. Per part de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, es va demanar a les persones afectades que denunciïn els fets perquè puguin actuar per aturar-los quan es duen a terme", demanen des del consistori.

 

Participació