Macrobrot amb un centenar de contagiats vinculat a dos bars musicals de Ripoll

No es descarta que augmentin els casos, que fins ara són tots lleus

El CAP de Ripoll
El CAP de Ripoll | Josep Maria Montaner
Pere Pratdesaba
17 de desembre del 2021
Actualitzat el 19 de desembre a les 8:08h
Ripoll pateix un macrobrot de Covid-19 vinculat a dos bars musicals del centre de Ripoll. Segons ha pogut confirmar NacióRipollès de fonts sanitàries, ja són un centenar de casos positius els detectats els darrers dies. A causa de l’elevada interacció social del jovent, no es descarta que la xifra augmenti en els propers dies però, sortosament, tots són casos lleus.

L’impacte del brot, especialment entre la gent jove de Ripoll i de poblacions de l’entorn, ha obligat fins ara a suspendre activitats com la Ruta de la Tapa o la festa de Nadal que havia organitzat el Kol·lectiu de Campdevànol. Les desenes de contagis difícilment provocaran una afectació hospitalària, però si que han saturat l’atenció primària.

En canvi, la Comi de Ripoll manté, de moment, tots els actes previstos, segons han explicat a través d’Instagram. Enguany, a banda de la festa de Cap d’Any al pavelló, també tenen previst reobrir la mítica discoteca Masters. La decisió, però, no és definitiva: "Som conscients de la situació i decidirem tenint en compte l'evolució de la situació", han afegit.

Alguns dels casos també han tingut efecte a les escoles i han obligat a confinar alumnes, especialment de menjador. Aquest divendres, les xifres de nens i nenes confinats a la comarca s'ha tornat a disparar, amb 16 centres afectats i 186 alumnes a casa.

Els propers dies els indicadors epidemiològics poden arribar a nivells rècord, similars als de l’any passat quan es va decretar el confinament perimetral del Ripollès. A hores d'ara, la velocitat de contagi al Ripollès, coneguda com l'Rt, ja torna a estar a 1,75. El risc de rebrot, per la seva banda, ha pujat fins als 1.373 punts, una dada molt elevada.

A la comarca hi ha hagut 94 defuncions a causa de la pandèmia, quatre en els últims 15 dies.

Sense test d’antígens

En ple increment de casos de Covid aconseguir un test d’antígens sembla missió impossible a Ripoll. Aquest dijous, per exemple, s’havien esgotat a totes les farmàcies de la capital de la comarca i s’esperava que entre divendres i dissabte en tornessin a tenir en un moment on ja hi havia una demanda molt important de cara als àpats i celebracions nadalenques.